• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Освітні потреби української молоді в Польщі стали однією з основних тем Європейського форуму молодих лідерів
опубліковано 28 квітня 2022 року о 16:47

Триває участь заступниці Міністра молоді та спорту Марини Попатенко в 2-му Європейському форумі молодих лідерів, який проходить цими днями в м. Катовіце (Республіка Польща).

Під час Форуму Марина Попатенко взяла участь у панельній дискусії «Українська молодь в Польщі», під час якої було обговорено питання становища молоді та дітей з України, які наразі перебувають в Польщі, зокрема в питанні забезпечення освітніми послугами та готовності польської системи освіти надавати їх українським дітям та молоді, а також виклики, з якими стикаються молоді українці в Польщі як у сфері формальної, так і неформальної освіти.

У панельній дискусії також взяли участь Рената Бем - заступник керівника Представництва ЮНІСЕФ у Польщі, Артур Чепчинський - президент Ради і засновник освітнього Фонду сім'ї Чепчинських, Міхаїл Тарновський - співзасновник «Edu4Ukraine» та інші представники громадських організацій та бізнес структур.

Під час дискусії Марина Попатенко наголосила на потребах молодих українців, які наразі перебувають у Польщі та змушені були залишити Україну через російську військову агресію проти нашої держави.

«Я переконана, що ми зможемо досягнути кращого результату, якщо залучимо до реалізації освітніх заходів для молоді та надання відповідних послуг молоді як у формальній, так і неформальній освіті відповідних українських фахівців (освітян, психологів, молодіжних працівників), які наразі вже перебувають в Польщі та можуть надавати відповідні послуги молоді і таким чином отримати роботу та стати більш самозарадними. Також велику роль в наданні освітніх послуг дітям та молоді можуть відіграти молодіжні центри та простори», - відмітила Марина Попатенко та закликала посилити роботу щодо надання дітям та молоді безперервних освітніх послуг.

Крім того, в рамках заходу Генеральний директор Фонду розвитку системи освіти Республіки Польща Др. Павел Пошитек передав Марині Попатекно «Лист про наміри підтримки українських учасників Чемпіонату професійної майстерності EuroSkills 2023».

Даним листом Фонд розвитку системи освіти Республіки Польща засвідчив наміри підтримати участь українських учасників та експертів у загальноєвропейському Чемпіонаті професійної майстерності EuroSkills 2023, який пройде восени 2023 року в Польщі, та висловив готовність профінансувати участь української збірної в змаганнях EuroSkills 2023.

У свою чергу Марина Попатенко подякувала польській стороні за постійну підтримку та відмітила особливу актуальність даної ініціативи Фонду. «Ми віримо в нашу спільну перемогу над російськими загарбниками. Ми спільно з братнім польським народом зараз боремось з великим злом – російським агресором. Я вірю, що ми так само можемо розраховувати на вашу підтримку в питанні відбудови України. Саме підтримка навчання робітничим професіям, їх популяризація та розвиток відповідних навичок серед молоді є нашим пріоритетним завданням, тому участь української команди в змаганнях EuroSkills 2023 є надзвичайно важливою для нашої молоді», - зазначила Марина Попатенко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux