• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Освітньо-професійний курс «Державотворець: Зміни Можливі» зібрав молодих лідерів для обговорення теми трансформації та розвитку України
опубліковано 28 серпня 2023 року о 15:11


Із 14 по 20 серпня відбувся освітній проєкт «Державотворець: Зміни Можливі».  

Освітній проєкт «Державотворець» реалізується за ініціативи Міністерства  молоді та спорту України спільно з Київською школою державного управління імені Сергія Нижного, Українською Студентською Лігою, Всеукраїнським молодіжним центром та ЮНІСЕФ.

В рамках інтенсивного 7-денного навчання та взаємодії з провідними експертами, учасники підготувалися до активної ролі в формуванні сучасної України.

На відкритті курсу виступили Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, заступник Міністра молоді та спорту України Владислав Яцук, координатор програми з розвитку молоді ЮНІСЕФ Тарас Деркач.  

У проєкті брали участь 35 молодих активістів, які представляють різні регіони України. На курсах учасники отримали можливість поспілкуватися з представниками різних галузей, такими як судова система, освіта, медицина, державна служба, бізнес, громадський сектор та ЗМІ — усього на курс було запрошено 36 спікерів, які поділилися досвідом та власною перспективою щодо державотворення серед української молоді.

Серед гостей курсу — перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема, заступник Міністра освіти і науки з питань вищої освіти Михайло Винницький, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоровʼя нації медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій в цифровізації Костянтин Кошеленко та інші.

Кожен день навчання був присвячений окремій галузі державотворення.

Практичні заняття, майстер-класи, рольові ігри, інтерактивні дискусії, та реальні відвідини державних установ, де учасники мали можливість спілкуватися з високопоставленими посадовцями, стали невід'ємною частиною програми. 

Учасники курсу відвідали Міністерство молоді та спорту України, Міністерство соціальної політики України, Міністерство охорони здоровʼя України, Національне агентство з запобігання корупції, Київську міську державну адміністрацію, де ознайомилися з роботою інституцій. 

Випускники курсу «Державотворець» стають частиною прогресивного руху молодих лідерів, готових активно брати участь у процесах реформування України, а також незабаром будуть запрошені на стажування у провідні державні структури. Знання, навички та інсайти, отримані на курсі, вже допомагають учасникам активізувати свою діяльність в різних сферах суспільства.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux