• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Пекін-2022: підсумки виступів українських спортсменів 11 лютого
опубліковано 11 лютого 2022 року о 17:52

11 лютого українські спортсмени в Пекіні-2022 змагалися у чотирьох фіналах – з гірськолижного спорту, лижних гонок, біатлону та скелетону. 

Юлія Джіма – вдруге на цій Олімпіаді потрапила до топ-10 біатлонних змагань! Її 8 місце в спринті – це поки що найкращий результат України в Пекіні-2022. Деталі виступу українських атлетів – у нашому щоденному огляді олімпійської доби.  

Гірськолижний спорт

Змаганнями у слаломі-супергіганті завершила виступи на своїх дебютних Олімпійських іграх Анастасія Шепіленко. Це була третя дисципліна, в якій виступала 21-річна українка, і вона принесла їй найкращий результат на цих Іграх – 37 місце. В гігантському слаломі Шепіленко  була 39, а у звичайному слаломі не фінішувала. 

Лижні гонки.

У чоловічій індивідуальній гонці на 15 км класикою з роздільним стартом Олексій Красовський завершив змагання на 77 позиції, а Руслан Перехода – на 78 з 95 спортсменів. 

Бобслей.

Лідія Гунько сьогодні провела третій і четвертий тренувальні заїзди в жіночому монобобі і показала 20 результат серед 20 спортсменок. Змагання у цій дисципліні відбудуться 13 лютого. 

Біатлон

Юлія Джіма зайняла 8 місце у спринтерській гонці на 7,5 кілометрів. Одна незакрита мішень у «стійці» завадила біатлоністці поборотися за медаль. Анастасія Меркушина завершила змагання з 24 результатом, Ірина Петренко – на 40 місці. За підсумками індивідуальної та спринтерської гонок Юлія Джіма вже забезпечила собі місце у масстарті. 

Стрибки на лижах з трампліна

Двоє українців вперше в історії Олімпіад подолали кваліфікаційний бар’єр індивідуальних змагань на великому трампліні і пройшли в топ-50 завтрашнього основного раунду. Віталій Калініченко зайняв підсумкове 42 місце, а Євген Марусяк – 49. Антон Корчук не пройшов кваліфікацію, посівши останнє, 56 місце. 

Шорт-трек

Дебютанту Олімпіади Олегу Гандею не вдалося пробитися до півфінальних забігів 500-метрівки. У третьому чвертьфіналі він зайняв 4 місце. 

Це єдина дисципліна, у якій Олег Гандей був заявлений, тому він завершує виступ в Пекіні-2022. Україна була представлена в олімпійських змаганнях з шорт-треку вперше за останні 8 років. 

Скелетон

Владислав Гераскевич завершив змагання на 18 місці серед 20 фіналістів. До фінального заїзду він пройшов з 17 результатом. На попередніх Іграх у Пхьончхані наш перший в історії скелетоніст був 12.  

Слідкуйте за виступами українських спортсменів на офіційному сайті зимових Олімпійських ігор.

В Україні офіційним транслятором Олімпіади є Суспільне мовлення. Тож вболівайте за наших на сайті Суспільне Спорт.

Половина зимових Олімпійських ігор уже позаду. Бажаємо успіхів нашим олімпійцям і вболіваємо за них разом

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux