• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Підведено попередні підсумки з реалізації програми "Молодіжний працівник" у 2019 році
опубліковано 12 грудня 2019 року о 10:07

Програма «Молодіжний працівник» є одним з пріоритетів Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2016 – 2020 роки, а також інструментом впровадження європейських підходів молодіжної роботи, яка націлена на розвиток та офіційне визнання понять «молодіжна робота» та «молодіжний працівник».

Основна ідея Програми полягає в об’єднанні представників державного та громадського секторів навколо розвитку якісної молодіжної роботи та підвищення компетентностей фахівців молодіжної сфери та створення сприятливих умов для ефективного розроблення та реалізації обґрунтованої молодіжної політики в Україні.

Реалізація Програми забезпечується шляхом організації і проведення тренінгів базового, спеціалізованого рівнів, тренінгів для тренерів, конкурсу кращих практик молодіжної роботи в Україні, Всеукраїнського форуму молодіжних працівників і працівниць, обмінів молоддю, а також її стажування.

Отже, у 2019 році реалізація Програми передбачала проведення таких етапів:

І етап реалізації Програми передбачав: проведення базових тренінгів на всеукраїнському, регіональному та місцевому рівнях. У 2019 році забезпечено проведення 52 тренінгів у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській за участі близько 900 осіб.

ІІ етап реалізації Програми передбачав: проведення спеціалізованих тренінгів на всеукраїнському рівні:

13-16 листопада у м. Дніпрі проведено спеціалізований тренінг на тему: «Залучення та координація волонтерів» за участі 25 осіб,

17-20 листопада у м. Харкові проведено спеціалізований тренінг на тему: «Формування здорового способу життя молоді» за участі 26 осіб,

18-21 листопада у м. Львові проведено спеціалізований тренінг на тему: «Інклюзивність та відкрита молодіжна робота в молодіжних центрах» за участі 27 осіб,

21-24 листопада у м. Вінниці проведено спеціалізований тренінг на тему: «Залучення та координація волонтерів» за участі 25 осіб,

03-05 грудня у с. Карапиші, Миронівського району, Київської області проведено спеціалізований тренінг на тему: «Молодіжний працівник та його модифікація за допомогою діджитал-інструментів» за участі 31 особи.

ІІІ етап реалізації Програми передбачав: проведення Конкурсу кращих практик молодіжної роботи в Україні. 19 квітня ц.р. було оголошено Конкурс кращих практик молодіжної роботи в Україні 2019 року. Прийом заявок-проектів тривав з 1 травня по 1 серпня 2019 року. Прийнято 157 заявок-проектів. За підсумками конкурсного відбору кращі практики молодіжної роботи увійшли до Каталогу кращих практик молодіжної роботи в Україні 2019 року. З більш детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням >>>.

ІV етап реалізації Програми передбачав: проведення з 31 жовтня по 2 листопада 2019 року у Луцьку Всеукраїнського форуму молодіжних працівників та працівниць за участі 150 осіб.

Відвідайте офіційний сайт Форуму, де ви зможете переглянути фото та ознайомитись з матеріали Форуму(Facebook).

Детально з програмою «Молодіжний працівник» можна ознайомитись за посиланням >>>.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux