• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Президент Міжнародної федерації хокею позитивно відзначив розвиток спортивної інфраструктури в Україні
опубліковано 10 січня 2022 року о 14:40

Сьогодні, у стінах Міністерства молоді та спорту, Міністр Вадим Гутцайт обговорив з президентом Міжнародної федерації хокею Люком Тардіфом розвиток цього виду спорту в Україні та потенціал для проведення міжнародних турнірів. Зі свого боку президент федерації відмітив, що Програма Президента України з побудови льодових арен - найбільша програма за останні 15 років з розвитку хокейної інфраструктури в Європі.

«Хотів би відзначити, що хокей є одним з пріоритетних видів спорту в нашій державі. Його розвиток всіляко підтримується Міністерством та Урядом країни загалом. На сьогодні ми активно розвиваємо спорт вищих досягнень та займаємося розбудовою спортивної інфраструктури, адже без цього ми не зможемо бачити все більше українських спортсменів на всесвітніх п'єдесталах. Ми також вітаємо ініціативи міжнародних та національних спортивних федерацій стосовно проведення в Україні міжнародних заходів з різних видів спорту. Вважаємо, що це безумовно сприяє розвитку та промоції спорту в суспільстві, а також посиленню позитивного іміджу України у світі», - наголосив Міністр Вадим Гутцайт.

Міністр також зазначив, що Федерація хокею України бере участь в експерименті щодо залучення Мінмолодьспортом національної спортивної федерації до організації та проведення спортивних заходів з хокею. 

Довідково:

Національна збірна команда України з хокею з шайбою серед чоловіків складається з 60 спортсменів основного складу, 50 спортсменів юніорів (кандидатів) та 100 спортсменів юнаків (резерв); серед жінок – 40 осіб основного складу.

У 2021 році в Україні було проведено 40 Всеукраїнських змагань з хокею з шайбою, 15 навчально-тренувальних зборів, українські хокеїсти взяли участь у 7 Міжнародних змаганнях за кордоном та організовано та проведено на території України 1 міжнародні змагання.

Також українська Федерація спільно з Федерацією хокею Канади розробляє стратегію розвитку хокею України до 2030 року. У рамках даної програми передбачається відвідування українськими хокейними фахівцями та тренерами Канади для отримання сучасних, інноваційних підходів в організації методологічних, навчально-тренувальних, управлінських напрямків з розвитку хокею з шайбою.

Спільно з Федерацією хокею Швеції розробляє програму підготовки юних хокеїстів в Україні. В рамках даної програми спеціалісти Федерації хокею Швеції проводять теоретичні та практичні семінари з українськими тренерами.

В Україні також відбувається масштабна програма розвитку спортивної інфраструктури. Наприклад, нещодавно у м. Мелітополь Запорізької області відбулось офіційне відкриття Льодової арени, будівництво якої розпочалось у червні 2021 року. Новостворений об’єкт спортивної інфраструктури розрахований на 500 глядацьких місць та стане базою для чотирьох хокейних команд. Тут проводитимуться всеукраїнські та міжнародні змагання, а також навчально-тренувальні збори з таких олімпійських видів спорту: шорт-трек, кьорлінг, ковзанярський спорт, хокей з шайбою, фігурне катання на ковзанах.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux