• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Рада Європи продовжить підтримувати українську молодь під час агресії росії проти нашої держави
опубліковано 16 березня 2023 року о 10:33

За дорученням Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта начальниця управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства Наталія Радчук взяла участь в засіданні Спільної ради з питань молоді (CMJ).

Вона представила інформацію про діяльність Мінмолодьспорту, спрямовану на підтримку молоді в умовах повномасштабної військової агресії росії проти України.

Наталія Радчук висловила вдячність Раді Європи за підтримку українського молодіжного сектору, оперативне та узгоджене переформатування спільних ініціатив відповідно до потреб молодіжних працівників, молодіжних центрів та молодіжних організацій в Україні у воєнний час.

Мова про проєкт Ради Європи «Молодь за демократію в Україні», який є надійним партнером Мінмолодьспорту у розробці та впровадженні європейських реформ у молодіжній сфері, визнанні молодіжної роботи, забезпечення участі молоді, а також про Рамкову програму співробітництва у сфері молодіжної політики між Радою Європи та Мінмолодьспортом на 2021-2025 роки, відповідно до якої у грудні 2022 року було організовано навчальний візит та семінар для українських молодіжних працівників та представників молодіжних центрів, які забезпечують роботу з молоддю під час війни, та плани щодо інших спільних заходів для підтримки молодіжних працівників, молодіжних лідерів, молодіжних громадських організацій та їх діяльності.

Під час засідання CMJ Наталія Радчук наголосила також на важливості включення до Плану дій Ради Європи для України на 2023-2026 роки окремого компоненту, присвяченого розвитку молодіжної політики в Україні під час війни та у післявоєнному контексті з урахуванням конкретних потреб молоді та молодіжних працівників.

У ході свого виступу Наталія Радчук подякувала членам CMJ за швидкі рішення, прийняті у 2022 році на підтримку України та української молоді, а саме за створення Спеціальної робочої групи для визначення заходів підтримки для задоволення потреб української молоді та оголошення Європейським молодіжним фондом окремого конкурсу проєктів з пріоритетом для України. У рамках цієї спеціальної грантової програми вже виділено фінансування на реалізацію 8 молодіжних проєктів, з яких 4 відбудеться в Україні, а інші 4 – у різних країнах Європи.

Під час виступу представниця Мінмолодьспорту запропонувала продовжити дію спеціального конкурсу проєктів для України в межах Європейського молодіжного фонду та провести окремий тренінг для українських молодіжних організацій для ознайомлення з деталями участі у ньому. Наталія Радчук наголосила на важливості розширення пріоритетів діяльності згаданої робочої групи CMJ додатковим напрямком, пов’язаним із підтримкою розбудови потенціалу новоствореного Українського молодіжного фонду, а також продовження реалізації програми партнерства між українськими та європейськими молодіжними центрами.

Інформацію про конкурс проєктів Європейського молодіжного фонду та усі деталі участі у них можна знайти за посиланням: https://bit.ly/3ZYsz3S



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux