• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Спеціалізований тренінг «Спортивна дипломатія» для українських спортсменів — представників національних спортивних федерацій і дипломатів
опубліковано 10 червня 2024 року о 15:30

24-28 червня 2024 року Міністерство закордонних справ України, Міністерство молоді та спорту та Дипломатична академія України, за підтримки Посольства США в Україні, проведуть спеціалізований тренінг «Спортивна дипломатія» напередодні літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024.

Мета тренінгу — надати українським спортсменам, представникам національних спортивних федерацій, дипломатам і тим, хто залучений до міжнародних спортивних відносин, необхідні навички та знання для ефективної участі в ініціативах спортивної дипломатії. 

Ініціатором проєкту стала заступниця міністра молоді та спорту Вікторія Рясна: «Це перша ініціатива Міністерства молоді та спорту, створена для того, щоб заохотити спортивну спільноту до активної участі на міжнародній спортивній арені. На Олімпійських та Паралімпійських іграх спортсмени матимуть величезну аудиторію, охоплюючи мільйони людей у всьому світі завдяки присутності онлайн ЗМІ та телебачення. Тому вкрай важливо озброїти ключових фігур необхідними навичками через навчання зі спортивної дипломатії». 

Автором та основним лектором курсу є Ешлі Хаффман (Ashleigh Huffman, Ph.D.) — докторка філософії, колишня керівниця відділу спортивної дипломатії Державного департаменту США, у минулому — директорка з питань гендерної рівності в некомерційній організації Athletes for Hope і професорка Університету Теннессі, де вона заснувала Центр спорту, миру та суспільства. Ешлі Хаффман працювала зі спортсменами й тренерами з-понад 120 країн над розвитком бізнесу та соціальними змінами та запустила відзначену нагородами Глобальну спортивну наставницьку програму, яка об’єднує міжнародних лідерів жіночого спорту з жінками-керівниками в Сполучених Штатах для розв'язання соціально-політичних проблем.

Серед лекторів тренінгу будуть експерти зі спортивної дипломатії Австралії та Франції, а також представники МЗС України, зокрема, Вікторія Ляліна-Бойко, директорка департаменту публічної дипломатії та комунікацій. 

Вікторія Ляліна-Бойко: «Спортивна дипломатія — один із напрямів публічної дипломатії України, і ми маємо стратегічно використовувати всі доступні комунікаційні інструменти та платформи задля просування актуальних інформаційних меседжів та промоції позитивного іміджу Україну. І поки світ готується до Олімпійських і Паралімпійських ігор, ми маємо докласти зусиль, щоб зміцнити свій голос через комунікації спортивної спільноти».

Захід пройде з 24 по 28 червня за адресою: м. Київ, вул. Еспланадна, 17, Дім громадянського суспільства ІСАР Єднання.

Зареєструватись можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdF1oeLQoCHpePkGchB7fmCwmFUTQu2G2bd-Xvs_prqtmB_LQ/viewform

Додаткова інформація про захід: Катерина Сухарник, +380 50 517 4956, kateryna.sukharnyk@mfa.gov.ua

  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux