• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Світова спортивна спільнота продовжує підтримувати Україну
опубліковано 10 квітня 2022 року о 18:40

У синьо-жовтій формі та з українськими прапорами в руках - спортсмени шведського клубу RinkebyRun провели 30-ти хвилинний забіг з центру міста до російського посольства, щоб продемонструвати свою підтримку українцям. З цієї акції протесту розпочався вже традиційний мітинг проти війни в Україні, який щовихідних проводить громадська організація Nordic Ukraine Forum. 

40 тисяч євро для України зібрав Ян Ульріх! Легендарний 48-річний німецький велогонщик виставив на благодійний аукціон свій велосипед, на якому виграв «Тур де Франс-1997». На виручені кошти через фонд «Серце для дітей» придбають ліки, продукти харчування та інші речі першої необхідності для українських дітей біженців.

Перша ракетка світу Іга Швьонтек підтримує Україну та грає з синьо-жовтою стрічкою! 20-річна тенісистка чітко заявила про підтримку українського народу на своїй сторінці в Instagram: «Захоплююся силою та мужністю українців і пишаюся поляками, які масово допомагають, відкривають свої домівки для українців і підтримують біженців на кордонах». 

Бурхливі овації українському шортрекісту влаштували канадські вболівальники після виступу у чвертьфіналі чемпіонату світу на дистанції 500 м. Олег Гандей, учасник Олімпійських ігор -2022, вперше у своїй кар‘єрі пройшов до півфіналу світової першості. І хоча спортсмен не зміг втрутитися у боротьбу за медалі, цю неймовірну підтримку на арені в Монреалі запам'ятає на все життя. 

Одразу кілька акцій на підтримку України провели футболісти донецького «Шахтаря» під час першого благодійного матчу в гостях у грецького «Олімпіакоса». Замість прізвищ футболістів на їх майках були нанесені назви міст-героїв, які постраждали від повномасштабного вторгнення росії. На гру «гірники» вийшли загорнуті у синьо-жовті прапори, а перед початком матчу пролунав гімн України. Приєдналися до акції і господарі матчу - підготували рекламні щити з антивоєнними меседжами та зробили спільне фото з гравцями «Шахтаря», тримаючи український прапор. 176 іграшок було розміщено в спеціальному секторі на стадіоні на згадку про дітей, які загинули в Україні через війну, розв’язану росією. Сама ж гра закінчилася для «Шахтаря» мінімальною поразкою - 0:1. 

Футболіст збірної України та англійського «Евертона» Віталій Миколенко після матчу проти «Манчестер Юнайтед» отримав зворушливий лист від стюарда. Чоловік на ім'я Томмі попросив футболіста передати кошти українцям. Лист надзвичайно розчулив Миколенка, також він подякував всім, хто допомагає Україні: «Хочу ще раз подякувати цьому чоловіку з великим серцем який намагається допомогти моїй рідній країні та всім людям, які небайдужі». 

Дякуємо, що залишаєтеся з Україною в серці!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux