• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Триває реалізація проектів у рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю
опубліковано 12 листопада 2021 року о 13:46

У період з 4 по 10 листопада 2021 року Комунальним закладом «Костянтинівський медичний фаховий коледж» у партнерстві із Вищою Школою Агробізнесу в Ломжі (Польща) реалізовано проект «З Україною в серці на шляху до Європи».

Костянтинівський медичний фаховий коледж тісно співпрацює із Вищою Школою Агробізнесу у Ломжі – закладом вищої освіти, оскільки заклади об’єднує підготовка на додипломному рівні медичних сестер.

Проект відбувся в межах діяльності Українсько-Польської Ради обміну молоддю та за фінансової підтримки Мінмолодьспорту.

Учасниками проекту стали 28 осіб з України та Польщі.

Метою проекту є заохочення молоді та осіб, що працюють із молоддю, з України та Польщі до спільної діяльності, яка дозволить взаємно зблизитися, відкрити спільне коріння, подолати упередження та стереотипи у сприйнятті спільної історії та сучасних відносин між сусідніми країнами.

Спільна діяльність учасників з обох країн у межах проекту шляхом міжособистісного спілкування та вивчення особливостей національних культур надасть можливість партнерським організаціям долучитись до процесу інтеграції України та Польщі в глобальний соціокультурний простір, а також допоможе визначити напрями і шляхи подолання довготривалого гальмування культурних зв’язків між народами братніх європейських держав.

Програма проекту була цікавою та насиченою різними активностями: круглими столами на тему культурного діалогу, презентаціями, майстер-класами та екскурсіями.

Реалізація зазначеного проекту сприятиме сформованості у вихованців високих моральних цінностей, патріотизму, етнічної та національної свідомості, любові до рідної землі, родини, народу, бажання сприяти історико-культурному розвитку України та Польщі; формуванню компетентної особистості, орієнтованої на загальнонародні традиції, з усвідомленою громадянською позицією; залученню до співпраці щодо реалізації проекту студентської молоді та співпрацівників, громадськості міста, польських партнерів.

 Очікується, що довгостроковим наслідком проекту буде сталість налагодження зв’язків, набутий досвід та професійність, що у подальшій співпраці стануть у нагоді на тлі збереження національної культурної спадщини та розвитку творчого потенціалу студентської молоді. Проект буде просуватися з урахуванням аспектів, які підвищують обізнаність молоді про українську та польську культуру.

Упродовж короткого терміну, проведеного разом, молодь України та Польщі побудувала тісні взаємозв’язки між собою, познайомитись з історією та культурою країн, а позитивні відгуки учасників, нові друзі та спільні плани на майбутнє стали найкращим підтвердженням того, що проект був успішним.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux