• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У Харкові відбувся І Всеукраїнський форум для представників молодіжних консультативно-дорадчих органів
опубліковано 06 вересня 2021 року о 12:52

З 3 по 5 вересня 2021 року в м. Харкові відбувся І Всеукраїнський форум для представників молодіжних консультативно-дорадчих органів.

Організаторами форуму є Міністерство молоді та спорту України спільно з управлінням у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, громадською організацією «Українська асоціація молодіжних рад», громадською організацією «Молодіжна платформа» та за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Молодіжний форум об’єднав 110 молодих та активних представників консультативно-дорадчих органів та молодь з ініціативних груп, яка зацікавлена в питаннях розвитку молодіжних рад у своїх громадах з різних куточків України. 

Метою заходу є обмін досвідом та кращими національними практиками в напрямі розвитку молодіжних консультативно-дорадчих органів в Україні, напрацювання та обговорення політики розвитку молодіжних рад, визначення стратегії розвитку на подальші роки.

На урочистому відкритті форуму учасників вітали заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Роман Семенуха,  директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради Олексій Чубаров та голова громадської організації «Українська асоціація молодіжних рад» Володимир Сонько.

Заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко наголосила, що одним із головних завдань розвитку державної молодіжної політики в Україні є створення умов для підвищення участі молоді у процесах ухвалення рішень. Молоді люди мають право брати участь у демократичних структурах і процесах нашого суспільства. Вони мають право бути почутими й приймати свої власні рішення з питань, що будуть впливати на них та їхнє життя. Одним з інструментів забезпечення участі молоді у процесах прийняття рішень є розвиток молодіжних консультативно-дорадчих органів. Саме тих структур, ініціативних груп, представниками яких є ви.

Молодіжні  ради утворюються задля врахування думки молоді в процесі розробки й прийняття рішень. Вони об’єднують небайдужих молодих людей, які готові спільно працювати над поліпшенням життя у своїх громадах

Поштовх для розвитку інституту молодіжних рад в Україні надала реформа місцевого самоврядування, за якою громади отримали нові повноваження у багатьох сферах. 

Цей форум є спільним комунікаційним майданчиком для обміну думками та вирішення нагальних питань щодо діяльності молодіжних рад.

Під час форуму учасники отримали знання щодо суті, мети та завдань діяльності молодіжних рад в Україні, обговорили та визначили стратегічні напрями розвитку на найближчі роки, а також долучились до обговорення проєктів нормативно-правових актів щодо діяльності Національної ради з питань молоді, радників з питань молоді, змін до Типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 р. № 1198.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux