• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У Києві розпочався Форум «Молодь – основа людського капіталу та відновлення України»
опубліковано 24 травня 2024 року о 13:14

Форум «Молодь – основа людського капіталу та відновлення України», що є важливою частиною підготовки до Міжнародної конференції з питань відновлення України (URC 2024), яка відбудеться у Берліні, стартував у Києві.

Відкриваючи захід, очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний оголосив про створення Молодіжної ради при Міністерстві, яка стане «голосом» молодих людей у формуванні та реалізації молодіжної політики, політики у сфері фізичної культури і спорту, а також політики з утвердження української національної та громадянської ідентичності. «Молодіжна політика має бути всеохоплюючою та мати потужний кроссекторальний вплив на майбутнє держави», – зазначив Матвій Бідний.

Державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема зазначив про важливість залучення молоді до процесів прийняття рішень щодо відновлення країни на всіх рівнях, наголосивши на провідній ролі у цьому розбудови системи молодіжних рад.

«Наша команда активно працює, аби молодь була в центрі уваги на всіх рівнях – міжнародному, національному та місцевому», – підкреслив заступник Міністра молоді та спорту України Андрій Чесноков, представляючи бачення залучення молоді до відновлення. Він зазначив, що молодіжна політика, зважаючи на сучасні виклики, повинна відповідати вимогам сьогодення та включати інноваційні підходи до вирішення нагальних проблем усіх молодих людей без винятку.

Єврокомісарка з інновацій, наукових досліджень, культури, освіти та молоді Іліана Іванова у вітанні учасникам Форуму подякувала за зусилля Мінмолодьспорту в створенні можливостей для молоді та наголосила на важливості її участі в процесах відновлення України.

Представники дипломатичного корпусу, зокрема голова Представництва USAID в Україні Джеймс Хоуп та Керівник відділу економічного співробітництва та розвитку Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Маркус Колль підтвердили підтримку української молоді та її важливу роль у відновленні країни.

Генеральний секретар ГО «Платформа Публічної Дипломатії» Євген Петров  презентував позицію молодіжного сектору за підсумками регіональних консультацій з молоддю, наголосивши на важливості врахування думок молодих людей у всіх процесах відновлення країни.

Захід об'єднав представників уряду, дипломатичного корпусу, бізнесу, активістів та активісток для обговорення сучасних викликів та шляхів їх вирішення, формуючи основу для подальших ініціатив у рамках відновлення України.

Форум організовується Міністерством молоді та спорту України спільно з ГО «Платформа Публічної Дипломатії» за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках програми «Відповідальна та підзвітна політика в Україні» (U-RAP), що виконується Національним Демократичним Інститутом в Україні (NDI), та в межах програми «Мріємо та діємо», яка виконується IREX, за підтримки Konrad Adenauer Stiftung Ukraine.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux