• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У Києві відкрили фан-зону для підтримки Олімпійських ігор-2024
опубліковано 25 липня 2024 року о 18:21

24 липня у столиці розпочала свою роботу фан-зона присвячена Олімпійським іграм-2024. Відвідувачі мають унікальну можливість відчути атмосферу змагань та підтримати українських спортсменів. Відкрили фан-зону радниця - уповноважена Президента України з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна, очільник Міністерства молоді та спорту Матвій Бідний та перший віце-президент Національного олімпійського комітету України Олексій Перевезенцев.

Олексій Перевезенцев закликав всіх підтримувати українських атлетів на Олімпійських іграх.

«Ми — нація переможців. Віримо в кожного нашого атлета, кожного спортсмена, який представляє олімпійську родину та нашу державу на Олімпійських іграх. Разом до перемоги!», — зазначив Олексій Перевезенцев.

Матвій Бідний в онлайн-включенні з Парижу підкреслив символічне значення Олімпійських ігор. Він висловив подяку усім, хто прийшов підтримати українських спортсменів.

«Сьогодні разом з вами відкриваємо олімпійську фан-зону в «Урбан парк» на ВДНГ. Своєю присутністю тут ви вже демонструєте унікальну українську волю до перемоги. Олімпійські ігри — це символ миру, єдності та чесності. Для України ці ігри мають особливе значення. Це можливість показати світу нашу волю і привернути увагу до того, що ми долаємо щодня. Наші спортсмени — герої. Дякую, що прийшли їх підтримати», — сказав Матвій Бідний.

Тетяна Ломакіна наголосила, що Олімпійські ігри є символом єдності та підтримки.

«Олімпійські ігри — важливий час для кожної країни, момент коли країна єднається, підтримуючи своїх спортсменів. Але для нас згуртованість та взаємопідтримка — це не щось, що ми робимо раз на два роки, це те, що стало нашим способом життя, і підтримка під час Олімпійських ігор — лише маленька її частина. Ми вболіваємо за наших спортсменів та спортсменок, які своїми діями вкотре нагадуючи всьому світу про нашу силу духу та незламність. А вони знають, що їхні перемоги та рекорди — це ще один спосіб говорити про наші цінності та надихати інших», — зазначила Тетяна Ломакіна.

«Олімпійська країна» є місцем, де кожен може підтримати наших спортсменів та спільно порадіти їхнім перемогам на міжнародній арені. Фан-зона буде працювати щоденно до 4 серпня, пропонуючи відвідувачам трансляції Олімпійських ігор та різноманітні заходи.

На відкритті також були присутні перший заступник Міністра молоді та спорту України Юрій Музика, директор департаменту масового спорту та здоров’я нації Мінмолодьспорту Сергій Тимофєєв, радник Міністра молоді та спорту України Вадим Данильченко та директор Державної установи «Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Андрій Ребрина. Вони підкреслили, що фан-зона стане центром зібрання для всіх шанувальників олімпійського руху, де кожен може відчути емоції та атмосферу Олімпійських ігор та підтримати наших спортсменів.

Заходи організовує Міністерство молоді та спорту України за підтримки Офісу Президента України, Державної установи «Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та «Експоцентр України» (ВДНГ «Урбан-парк»). Співорганізатор заходу: Національний олімпійський комітет.

Партнери заходу: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), БО «Рокада», ГС асоціація «Мультиспорт» та Українська Молодіжна Асоціація екстремальних видів спорту.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux