• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У Лимані відкрили єдиний подібний в Україні велокомплекс
опубліковано 29 вересня 2021 року о 10:31

Унікальний комплекс з велосипедного спорту в місті Лиман Донецької області, що споруджувався в рамках президентської програми «Велике будівництво», урочисто відкрито 28 вересня.

На захід завітали: голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, його заступники Вадим Філашкін та Денис Клюшников, представник Офісу Президента України Дмитро Ткаченко, Лиманський міський голова Олександр Журавльов, в.о. начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова.

Павло Кириленко вручив символічний ключ від спорткомплексу Ніні Алєксєєвій – директору Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велосипедного спорту, що після переміщення з Донецька відновлює свою повноцінну діяльність у Лимані, залишаючись однією з кращих в Україні. Юні вихованці ОСДЮСШОР отримали новенькі велосипеди, на яких підвищуватимуть майстерність у олімпійській дисципліні «BMX Racing», що раніше не розвивалась у регіоні. Показові заїзди на велотрасі зробили спортсмени збірної України.

«Коли обласна велошкола виїхала з Донецька, у неї фактично не було нічого. Сьогодні ми бачимо унікальний в Україні спорткомплекс із сучасною трасою BMX, гуртожитком та всіма необхідними приміщеннями. Він стане місцем для тренувань не тільки спортсменів з Донеччини, але й представників національної команди України, які зможуть проходити підготовку перед престижними міжнародними змаганнями. Дякую всім, хто долучився до створення цього об’єкту, який буде родзинкою спортивної інфраструктури області. Переконаний, що тут виросте не одне покоління чемпіонів», - сказав Павло Кириленко.

Будівництво велокомплексу проводилось із серпня 2020 року підрядною організацією ТОВ «Будтехмаш» за кошти обласного бюджету. Безпосередньо трек BMX у Лимані включає стартову рампу заввишки 5 метрів з пневматичними стартовими воротами, чотири прямих з трамплінами висотою від 40 до 190 см та три віража, що мають спеціальне поверхневе шарування та розмітку. Зведено трибуни на 400 місць, по периметру встановлено зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей, навколо велотраси зроблено асфальтну велодоріжку.

Задля комфортного перебування спортсменів, тренерів та суддів споруджено триповерховий гуртожиток, що має тренажерний зал із силовим та інтерактивним обладнанням, медичний і масажний кабінети, конференц-залу, їдальню та кімнати для проживання, з елементами доступності для осіб з інвалідністю. Окрім цього, у рамках проєкту збудовано котельню для опалення гуртожитку, а також господарську споруду з гаражем та приміщенням, де ремонтуватимуться і зберігатимуться велосипеди.

Сучасний комплекс має надати імпульс розвитку велосипедного спорту в Донецькій області та Україні в цілому. Вихованці обласної спортшколи в безпечних умовах, без виїзду на автомагістралі, зможуть набувати навичок для подальшого виступу в різних дисциплінах. Перший відкритий чемпіонат Донеччини з велоспорту BMX заплановано провести вже 21 жовтня.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux