• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У Рівному розпочалася програма особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець»
опубліковано 16 жовтня 2019 року о 09:39

Організаторами є Міністерство молоді та спорту, Українська академія лідерства, за підтримки Рівненської обласної державної адміністрації, Молодіжної ради при Рівненській ОДА, Рівненської міської ради, проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI), міського хабу «Майстерня міста».

Протягом семи днів 25 юнаків та дівчат віком від 18 до 25 років розвиватимуть навички відповідального лідерства та підвищуватимуть рівень громадянської активності.

Регіональний етап є продовженням національного етапу програми особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець», що проходить другий рік поспіль у м. Києві. За цей час випускниками програми стали 200 молодих осіб, які й ініціювали проведення подібного заходу у своєму місті. Рівне стало п'ятим містом, що продовжило марафон державотворців. Відтак проведення регіонального етапу програми очікується в чотирнадцяти містах України.

Під час офіційного відкриття програми привітав учасників голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, який розповів на власному прикладі про важливість участі в державотворчих процесах із юнацьких років: «Із дитинства я був дуже активним, займався спортом, був головою у профспілковому комітеті. Скажу вам відверто: здібності, які ми здобуваємо в молодому віці, стають в нагоді протягом усього життя».

Міський голова м. Рівного Володимир Хомко побажав учасникам бути наполегливими у своїх мріях, долати всі перепони на шляху до мети та збудувати країну, де люди будуть успішними та щасливими.

Звернулася з вітальним словом до учасників та побажала натхнення та сил на здобуття нових знань та навичок і регіональна координаторка програми особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець» у м. Рівному Іванна Одейчук: «Я точно знаю, що всі ви вже є лідерами, які рухатимуть нашу країну вперед і вгору. Якщо ви тут, то це означає лиш те, що кожен із вас готовий працювати над собою, своїми вміннями, щоб із часом втілювати отримані знання на практиці. Бережіть мету заради якої сьогодні прийшли сюди. І кожного разу, коли ваша вершина здаватиметься занадто високою, згадуйте, заради чого варто здолати її. Підіймайтеся на неї з такими ж палаючими очима, якими сьогодні дивитися на нас тут».

Упродовж десяти днів програми учасники розвиватимуть свої навички за формаційною та практичною складовими, що включають ознайомчі візити до органів державної влади, міжнародних організацій, засобів масової інформації, приватних та громадських компаній, зустрічі з топ-керівниками, експертами у сфері публічної влади, медіа-секторі та бізнесі. Завершиться програма Днем управління, під час якого молодь матиме можливість пройти стажування з топ-керівниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, міжнародних інституцій, засобів масової інформації, бізнес-компаній, громадських об’єднань.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux