• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У ТРЦ «Гулівер» презентували виставку The Will to Win
опубліковано 26 червня 2024 року о 16:33

Міністерство молоді та спорту України 26 червня 2024 року презентувало у ТРЦ «Гулівер» мультимедійну виставку «The Will to Win – Воля до Перемоги!», організовану за підтримки Офісу Президента України. 

Заступниця керівника Офісу Президента Олена Ковальська відкрила виставку «The Will to Win», присвячену участі українських спортсменів в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. «Наш ворог зробив усе, щоб ми не брали участь в Олімпійських іграх цього року. Він руйнує наші стадіони, басейни та спортивні бази, вбиває наших олімпійців. Багато спортсменів вирушили захищати країну до лав збройних сил. росія зробила все для того, щоб нас не було в Парижі. Але час вирішує, сила вирішує, сміливість вирішує. І в Парижі буде Україна, а росії як країни там не буде», — розповіла заступниця керівника Офісу Президента.

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний відзначив, що спорт є важливою складовою української національної та громадянської ідентичності, а історії українських атлетів демонструють світу нашу неймовірну волю до перемоги:

«Олімпійські ігри — це те місце, де будуть транслюватися наші меседжі до світової спільноти, а виставки The Will to Win стане центральним обʼєктом українського дому на Олімпійських іграх у Парижі», — сказав Матвій Бідний.

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт розповів про важливу дипломатичну роботу, яку проводить Національний олімпійський комітет України разом з національними федераціями та спортсменами: «Ця виставка буде нагадувати світу, що українські спортсмени є амбасадорами, які показують силу волі нашого народу до перемоги. Нам важливо, щоб світ не забував про те, що відбувається в Україні. Не зважаючи ні на що, українські атлети продовжують тренуватися і готуватися до найголовнішої спортивної події — Ігор XXXIII Олімпіади».

Виставка «The Will to Win» має на меті підкреслити незламну волю українців до перемоги, що відображає слоган участі України в цьогорічних Олімпійських іграх.

Герої виставки

  1. Вікторія Онопрієнко — українська гімнастка, чемпіонка Європи, фіналістка Олімпійських ігор в Токіо, майстер спорту міжнародного класу, призерка чемпіонату Європи в команді, переможниця та призер етапів Кубка світу. Поки ракети, бомби та шахеди атакують її рідний Київ, а батько захищає Україну на фронті, художня гімнастка Вікторія Онопрієнко щодня удосконалює свою майстерність.
  2. Жан Беленюк — український спортсмен, борець греко-римського стилю. Олімпійський чемпіон, срібний призер Олімпійських ігор, дворазовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи, переможець Європейських ігор. Як і у всіх українців, війна змінила життя спортсмена на «до і після». Жан Беленюк використовує всі можливості для інформування світової спільноти про справжнє обличчя «руzzкого миру».
  3. Олександра Паскаль — восьмирічна гімнастка, нагороджена відзнакою «мужність під час війни» акцією «Діти-герої», учасниця Віденського балу в Києві, переможниця чемпіонату з гімнастики в Чорноморську. У 2022 році в результаті російського ракетного удару по Затоці на Одещині Олександра втратила ногу. Після протезування та реабілітації дівчинка продовжує активно займатися художньою гімнастикою і мріє про великі спортивні змагання.
  4. Юлія Левченко — українська легкоатлетка, фіналістка Олімпійських ігор, срібна призерка чемпіонату світу, чемпіонка юнацьких Олімпійських ігор (2014). Народилася в Бахмуті. В красивому українському місті, яке стерте з обличчя землі внаслідок російської агресії.
  5. Марина Алексіїва та Владислава Алексіїва — українські спортсменки з синхронного плавання, бронзові призерки літніх Олімпійських ігор-2020, багаторазові чемпіонки світу, багаторазові чемпіонки Європи, срібні призерки Європейських ігор. Їх рідне місто Харків потерпає від російської агресії кожен день війни. Басейн, в якому сестри тренувались було пошкоджено.
  6. Сергій Стаховський — український тенісист, володар чотирьох титулів АТР в одиночному розряді, чотирьох титулів АТР у парному розряді, екс перша ракетка України з великого тенісу, Майстер-сержант Центру спеціальних Операцій «А», СБУ. З початком широкомасштабної війни добровільно вступив до лав ЗСУ захищати Україну від агресії рф.

Експозиція

Мультимедійний проєкт «The Will to Win – Воля до Перемоги!» складається з фотовиставки та серії короткометражних документальних фільмів та має на меті розповісти про неймовірну силу волі та стійкість українських спортсменів, які попри драматичні виклики війни, особисті втрати та страждання долають численні перешкоди та демонструють усьому світу волю до перемоги!

Мультимедійний проєкт «The Will to Win» реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету, Асоціації «Дивись українське!», за підтримки Фонду «МХП-Громаді», за сприяння Світового Конґресу Українців, Українсько-Американської Координаційної Ради, Київстар ТВ, ТРЦ Гулівер.

Дякуємо Асоціації «Дивись українське» за створення фото експозиції та відео робіт «The Will to Win» (фото художник Сергій Михальчук, режисер постановник Кадім Тарасов, продюсер Андрій Різоль).

Партнери проєкту

  • Асоціація «Дивись українське!»
  • Фонд «МХП-Громаді»
  • Світовий Конґрес Українців (СКУ)
  • Українсько-Американська Координаційна Рада (UACC)
  • Київстар ТБ
  • ТРЦ Гулівер

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux