• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У Вінниці розпочався Всеукраїнський тренінг «Ефективний менеджмент молодіжних центрів»
опубліковано 11 вересня 2019 року о 10:29

Протягом п’яти днів молодь вчитиметься інструментам ефективної роботи просторів, ділитиметься досвідом власних напрацювань щодо діяльності молодіжних центрів. Тренінг відбуватиметься у приміщенні Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат», який було збудовано за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету. На сьогодні «Квадрат» є одним із найкращих прикладів молодіжних центрів в Україні.

На відкритті заходу учасників привітали начальниця департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації Наталя Заболотна та в.о.директорки Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» Олена Гуменна.

Керівниці розповіли молоді щодо розвитку молодіжної політики на Вінниччині та інструменти розвитку молодіжної інфраструктури, зазначивши, що сприяння забезпеченню ефективної діяльності молодіжних центрів, є одним із пріоритетних напрямів державної політики в молодіжній сфері.

Тренінг триватиме до 13 вересня та відбуватиметься за навчальною програмою, метою якої є посилити спроможність команд молодіжних центрів в Україні, надавши їм знання та навички з основ менеджменту молодіжного центру, а також підтримати команди в розбудові соціальної згуртованості місцевих громад.

Значна частина просторів чи центрів для молоді часто працюють неефективно через відсутність відповідного досвіду, що змушує владу зменшувати їх фінансування. Вінниччина відома своїм прикладом ефективної діяльності громадського сектору та молодіжних просторів, тому протягом цього тренінгу хочемо поділитися своїми успішними кейсами з молодіжними працівниками з різних регіонів України. Тренінг передбачає посилення роботи елементу інфраструктурної реформи молодіжної політики, а саме молодіжних центрів через освітню програму для менеджерів та керівників таких центрів, що надасть відповідні знання та навички молодіжним працівникам для ефективного функціонування просторів.

Програма включає такі тематики:

- дослідження молоді громади та різноманітність форм досліджень потреб молоді, аналіз ключової проблематики;

- формування навичок для працівників центрів щодо планування, прогнозування та вимірювання результатів позитивного впливу центру на молодь громади;

- створення простору молодіжного центру, ураховуючи заплановану програмну діяльність;

- ефективна робота команди молодіжного центру, зовнішні та внутрішні комунікації в колективі, брендинг та позиціонування центру;

- створення волонтерських рухів при молодіжних центрах;

- зустрічі з представниками та експертами у сфері молодіжної роботи та розвитку молодіжних центрів в Україні;

- кейси з досвіду роботи діючих молодіжних центрів України тощо.

Організаторами заходу є: Міністерство молоді та спорту України, програма "Активні громадяни" від Британської ради в Україні, ГО "Молодіжна Платформа" у партнерстві з департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації.

Подібні заходи вже відбулися на Київщині, Сумщині та Дніпропетровщині. Завершиться серія навчань у жовтні на Київщині.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux