• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У Запоріжжі стартував перший форум з розвитку регіональних мереж молодіжних центрів
опубліковано 21 вересня 2020 року о 15:35

У заході взяли участь представники молодіжних центрів різних форм власності та рівнів, громадських організацій та органів місцевого самоврядування, що працюють з молоддю. Це перший форум з серії чотирьох, присвячених темі побудови вертикальної мережі молодіжних центрів у відповідності до моделі «національний», «регіональний», місцевий».

Протягом двох днів учасники обговорювали перелік послуг, які можуть надавати молодіжні центри різних рівнів, в тому числі які послуги може надавати національний молодіжний центр для обласних, а обласні в свою чергу місцевим. Особливу увагу було зосереджено вивченню досвіду молодіжних центрів в ОТГ. Після цього учасники разом з експертами аналізували ресурси, яких потребують молодіжні центри на різних рівнях та специфіку співпраці з виконавчими органами влади.

Завдяки партнерству з проєктом Ради Європи «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні», під час форуму було пілотовано нові цифрові інструменти, а саме: наскрізна комунікація через платформу чат-боту між учасниками, експертами та модераторами, а відтак – відмова від більшості поліграфічної продукції, робота в групах за методикою Civik Lab та внесення даних в цифрову матрицю, що дало можливість одразу бачити результати обговорень за всіма столами, автоматично виводити спільні напрацювання в інфографіки та діаграми.

Ще однією особливістю програми стала онлайн сесія з включеннями представників міжнародних проектів та програм, які розповіли про гранти і можливості для українських молодіжних центрів. Зокрема виступили, Олена Черних, керівниця проєкту «Молодь за демократію в Україні», Офіс Ради Європи в Україні, Анна Острікова, координаторка програми «Молодіжний працівник» ПРООН, Олександр Спутай, керівних програм для молоді, Міжнародний республіканський інститут, Олександра Білязе, керівниця проєктів у сфері суспільства Британської Ради в Україні.

За підсумками події підготовлено аналітичний звіт, який разом з результатами двох наступних форумів буде фіналізовано на Всеукраїнському форумі «Розвиток регіональних мереж молодіжних центрів» у м. Київ.

Нагадуємо, що триває реєстрація на аналогічний форум у м. Суми, який проходитиме вже цього тижня 25-26 вересня. Реєстрація за лінком: https://forms.gle/EsCWEfX9jBJMnjSz9

Форум організовано Міністерством молоді та спорту України спільно з управлінням молоді та спорту Запорізької обласної державної адміністрації, комунальною установою «Запорізький обласний центр молоді», державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр», громадською спілкою «Асоціація молодіжних центрів України» у співпраці з Офісом Ради Європи в Україні в межах проєкту «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux