• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Україна бере активну участь у роботі міжнародної мережі національних платформ доброчесності спорту
опубліковано 04 квітня 2023 року о 18:59

Делегація України у Комітеті Конвенції Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями (Т-МС) у складі голови делегації, державного секретаря Міністерства молоді та спорту України Олексія Перевезенцева та начальниці управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, члена Бюро Т-МС Наталії Радчук взяла участь в онлайн-форматі у черговому засіданні Копенгагенської групи —  мережі, що об’єднує більше 30 національних платформ доброчесності спорту та є дорадчим органом Комітету Конвенції Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями (Маколінської конвенції).

У ході заходу голова української делегації у Т-МС повідомив про втрати, яких зазнає спортивна сфера з початку повномасштабної військової агресії росії проти України, а також закликав учасників продовжувати колективний тиск на країни-агресори в міжнародному спорті та не допускати громадян росії та білорусі до міжнародних змагань в будь-якому статусі, включно з нейтральним.

Олексій Перевезенцев поінформував учасників засідання про те, що за координації Мінмолодьспорту створено міжвідомчу робочу групу «Національна платформа доброчесності спорту», якою розроблено і затверджено порядок розгляду повідомлень про маніпулювання спортивними змаганнями. 

Українська сторона також презентувала портал Національної платформи доброчесності спорту (www.fairsport.gov.ua), який надає інформацію про маніпулювання спортивними змаганнями, а також забезпечує можливість повідомити про такі факти.

У ході свого виступу державний секретар Мінмолодьспорту подякував естонським колегам за обмін кращими практиками у започаткуванні опитування спортсменів щодо поширення явища договірних матчів і маніпулювання спортивними змаганнями, яке наразі проводиться у настільному тенісі, футболі та кіберспорті.

Під час засідання Копенгагенської групи Олексій Перевезенцев інформував європейських колег про проведення Мінмолодьспортом заходів для спортивних федерацій з підвищення обізнаності про маніпулювання спортивними змаганнями. Черговий захід для представників настільного тенісу відбудеться завтра, 06 квітня, і транслюватиметься на (Fairsport.gov.ua) та каналі Національної платформи на платформи YouTube.

Довідково

Конвенція Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями (Маколінська конвенція) ратифікована Україною 16 листопада 2016 року (Закон України «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями»).

З метою імплементації Маколінської конвенції Міністерством молоді та спорту України створено онлайн-портал Національної платформи доброчесності спорту, який дає можливість представникам спортивної спільноти та іншим громадянам повідомляти про порушення, пов’язані зі спортивними змаганнями (https://fairsport.gov.ua/).  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux