• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Україна братиме участь в Іграх ХХХІІІ Олімпіади 2024 року в м. Париж
опубліковано 20 травня 2024 року о 19:33

Очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт провели неформальну зустріч з представниками українських та іноземних медіа, на якій оголосили, що Україна їде на Олімпіаду. Зустріч відбулася у форматі off the record. На зустрічі обговорили подробиці участі України в літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Ці ігри мають особливе значення для України, адже це можливість показати світові нашу волю та силу духу. Гасло України на Олімпійських іграх: «The Will to Win».

Цього разу для України Олімпіада — це в першу чергу великий екран до світу. Ми маємо нагадати, що Україна є, бореться і здатна перемагати. Cам факт, що у Парижі виступають під українським прапором є великим проявом сили волі.

З початку повномасштабного вторгнення росії загинули понад 450 українських спортсменів, серед яких і чемпіони світу. Російські окупанти знищили або пошкодили понад 500 спортивних об’єктів, серед яких 15 баз олімпійської підготовки. Попри це, українські спортсмени продовжують тренуватися та виборювати ліцензії на Олімпійські ігри.

«Наші спортсмени — це герої, які тренуються в умовах окупації, під обстрілами, часто втрачаючи близьких. Їхня мужність і воля до перемоги заслуговують на найбільшу повагу і підтримку», — сказали на зустрічі.

Мати легкоатлетки з Харкова Катерини Табашник загинула внаслідок ракетної атаки. У Миколаєві під час ворожого обстрілу загинула мама відомої української спортсменки Світлани Малькової. Анастасія Чижевська, борчиня з Луганська, втратила на війні з росією батька та присвятила йому свою перемогу на змаганнях. Молода спортсменка Яна Степаненко, яка втратила ноги під час ракетного удару по вокзалу в Краматорську, пробігла на протезах Бостонський марафон.

Учасники зустрічі висловили вдячність міжнародним партнерам, які надали прихисток і тренувальні бази для українських спортсменів. Вони також наголосили на важливості продовжувати боротися проти допуску російських та білоруських громадян до участі в Олімпійських іграх.

Жодна країна не хоче миру більше, ніж Україна. Але українці також знають, що шлях до істинного й справедливого миру у світі лежить через перемогу та вигнання окупантів з української землі.

«Україна щодня відважно захищає наш спільний мирний простір. Саме тому ми закликаємо світову спільноту об'єднатися на Інавгураційному Саміті Миру, що відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Цей Саміт стане платформою для важливих дискусій та розробки спільного плану дій, який базується на Українській Формулі Миру».

Українська Формула Миру включає 10 пунктів та побудована на наших спільних принципах, як радіаційна та ядерна безпека, продовольча та енергетична стабільність, і гарантує територіальну цілісність та справедливість світу. Ці цінності є основою для стабільного та безпечного майбутнього.

Учасники зустрічі зауважили, що підтримуючи цей Саміт — вони висловлюють відданість принципам Олімпізму, які також намагається зруйнувати агресор.

«Закликаємо всіх, хто поділяє цінності миру, справедливості та спортивного братерства, активно підтримати зусилля по проведенню Інавгураційного Саміту Миру. Разом ми можемо протистояти агресії та відновити мир», — сказали на зустрічі.

Участь України в Олімпійських іграх — це перемога нашого духу, волі і віри в майбутнє. Ми закликаємо міжнародну спільноту продовжувати підтримувати України у боротьбі за мир і справедливість для всього світу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux