• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Українська делегація зустрілася з Міністром спорту Франції
опубліковано 25 серпня 2023 року о 21:25

25 серпня 2023 року у ході візиту делегації Міністерства молоді та спорту України до Французької Республіки для проведення консультацій з питань організації тренувальних зборів національних збірних команд України напередодні Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року відбулася зустріч заступниці Міністра молоді та спорту України Людмили Панченко з Міністром спорту та Олімпійських і Паралімпійських ігор Французької Республіки Амелі Удеа-Кастера.

Людмила Панченко від імені Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта подякувала французькій стороні за пропозицію організувати тренувальні табори для українських спортивних команд та за допомогу, яку Франція надавала і продовжує надавати українським спортсменам, які тренуються та беруть участь у змаганнях на території Французької Республіки.

Заступниця Міністра також наголосила на тому, що Україна розраховує на солідарність французької сторони щодо суворого моніторингу участі так званих «нейтральних атлетів» у міжнародних змаганнях з огляду на неналежне дотримання рекомендацій МОК деякими міжнародними федераціями, у результаті чого до кваліфікаційних змагань до Ігор Олімпіади 2024 року були допущені спортсмени, які підтримують війну або пов’язані  з військовими формуваннями. 

Людмила Панченко поінформувала про те, що деякі держави-члени ЄС унеможливлюють в’їзд громадян рф та рб, не видаючи їм візи, та звернулася до французької сторони з проханням не допускати представників рф та рб до участі у міжнародних спортивних змаганнях на території Франції.

Заступниця Міністра наголосила на тому, що Міністерство спільно з партнерами продовжує працювати над тим, аби кожен російський чи білоруський спортсмен, який підтримує війну, був виключений з міжнародного спорту. Міністерство продовжує поповнювати на своєму сайті базу даних спортсменів і тренерів країн-агресорок, які підтримують війну проти України. 

Під час зустрічі обговорювалося питання дотримання вимог безпеки під час участі українських атлетів та вболівальників у Олімпійських іграх, та намір здійснювати моніторинг їх дотримання Мінмолодьспортом, Національним олімпійським комітетом та національними федераціями.

Амелі Удеа-Кастера запевнила українську делегацію у готовності надавати всебічну підтримку як під час підготовки збірних команд до участі у Олімпійських та Паралімпійських іграх наступного року, так і під час їх проведення.

Людмила Панченко подякувала за запрошення відвідати місце проведення майбутніх Олімпійських ігор та висловила сподівання на плідну співпрацю між профільними міністерствами.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux