• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Українська молодь організувала найбільшу екоподію року — Всесвітній день прибирання
опубліковано 18 вересня 2023 року о 11:10

16 вересня 2023 року в Україні відбулась найбільша соціальна екологічна подія глобального масштабу — Всесвітній день прибирання. 

Десятки тисяч громадян у 24 регіонах приєдналися до «World Cleanup Day» разом з 70 мільйонами учасників у 191 країні світу з метою формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та дбайливого ставлення до довкілля.

Міністерство молоді та спорту підтримало ініціативу молоді та надало підтримку у проведенні заходу. 

«Всесвітній день прибирання — один із найяскравіших, потужних, масових за своїм охопленням волонтерських акцій у світі і в Україні. 

Цього року подія відбувається у надзвичайних умовах, але вона проводиться із дотриманням правил безпеки, які роз’яснені учасникам, і ще раз приверне увагу всього світу до погіршення екологічного стану України, до якого призводять воєнні дії», — зазначив під час виступу заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

Від імені Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта він подякував активній молоді, яка здатна об’єднатися заради відновлення нашої країни. 

«Дякую великій команді «Let’s do it, Ukraine» за надзвичайні зусилля, які організація докладає на екологічному, а також гуманітарному фронті, і є прикладом об'єднання зусиль багатьох організацій заради перемоги у війні», — наголосив заступник Міністра. 

Спеціально до Всесвітнього дня прибирання «Let`s do it, Ukraine» разом з військовими розробили інструкції з мінно-вибухової справи, щоб зробити толоки якомога безпечнішими. Перед початком прибирань представники Українського Червоного Хреста проводили інформаційну сесію з мінної безпеки та майстер-класи з надання першої допомоги людям і тваринам. 

До події долучилися також ековідповідальні громадяни у прифронтових регіонах та містах, українці за кордоном. 

Зокрема, взяли участь місцеві мешканці Херсонської, Донецької та Луганської областей. В Києві силами волонтерів за підтримки КМДА очистили 22 великі локації. На столичному ВДНГ працювала Центральна локація, яка об'єднала учасників не лише на прибирання, але і на інформаційно-просвітницькі активності від молодіжних та екологічних організацій. 

«Сьогодні екологія — на часі, як ніколи! Наша країна щодня потерпає від екоциду, наше довкілля зруйноване. Потрібно разом балансувати екосистему, тому що це все впливає на наше життя, здоров’я, їжу, воду, повітря тощо. Саме проведення Всесвітнього дня прибирання в Україні показує всьому світові, що українці готові боротися за свою землю, за своє довкілля і ми всі прагнемо жити у чистоті та добробуті. Екологічно відповідально до Перемоги!», — зазначила лідерка Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it, Ukraine», координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні Юлія Мархель. 

Організатор Всесвітнього дня прибирання в Україні — Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World», Міжнародним молодіжним рухом «School Recycling World», Всеукраїнським молодіжним центром за підтримки Міністерства молоді та спорту України.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux