• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Українці – перші в загальнокомандному заліку на чемпіонаті Європи з бодібілдингу
опубліковано 17 травня 2021 року о 12:03

З 13 по 17 травня 2021 року у м. Санта-Сусанна (Іспанія) відбувся чемпіонат Європи з бодібілдингу та фітнесу серед чоловіків, жінок та юніорів. За підсумками змагальних днів спортсмени збірної України здобули 44 нагороди: 18 золотих, 16 срібних і 10 бронзових.  Наші спортсмени посіли перше загальнокомандне місце серед чоловіків та друге місце серед жінок.  

Золоті нагороди виграли Руслан Подопригора (фізик до 170 см), Олексій Якушенко (фізик до 176 см), Максим Тарарієв (фізик до 182 см), Світлана Гордієнко (бодіфітнес до 158 см), Алла Мацегора (фізик, відкрита категорія), Олексій Павлов (класичний бодібілдинг до 175 см).

Також «золото» на рахунку Вікторії Лисенко та Максима Шевеліна у змаганнях фіт-пар. Ще одне «золото» Вікторія Лисенко виграла у категорії (фітнес-бікіні до 169 см). Тричі «золото» виграла Юлія Шикула. Спершу вона перемогла в категорії «бодіфітнес» понад 168 см, а потім судді визнали українку найкращою в абсолютній категорії. Також Юлія Шикула та Ігор Смола піднялися на найвищу сходинку п’єдесталу у змаганнях серед змішаних пар. Дві золоті нагороди у Олександра Мунтяна в  «менс фізик» понад 182 см та абсолютній категорії.  Також, в категорії «менс фізик» чемпіоном Європи став Василь Попов. 

Срібними призерами стали Ольга Черненко (фітнес-бікіні до 166 см), Наталія Поперечна (фітнес-бікіні до 164 см), Марія Бурлака (фітнес-бікіні до 158 см), Катерина Спєвакова (артистичний фітнес до 168 см), Федір Хашалов (фітнес, відкрита категорія), Георгій Барсуков (бодібілдинг до 85 кг), Катерина Іщенко (бодіфітнес до 168 см), Максим Рогожа (бодібілдинг понад 100 кг), Максим Шевелін (маскуляр менс, фізик), Денис Стаховський (бодібілдинг до 80 кг), Разулія Бойченко (велнес до 163 см), Євгеній Московцев (менс фізик до 179 см), Віталій Салата (менс фізик до 170 см), Сергій Семенюк (менс фізик понад 182 см) та Яна Єнько і Руслан Подопригора (змішана пара).

Бронзові медалі здобули Ольга Меняйло (велнес до 163 см), Євген Колесник (менс фізик до 179 см), Артем Дегтяр (бодібілдинг до 85 кг), Марія Маєвська (бодіфітнес  до 163 см), Валерій Ціцар (маскуляр менс фізик), Анастасія Воскресенська (бодіфітнес понад 168 см), Олексій Павлов (класик фізик до 175 см), Яна Єнько (фітнес-бікіні  до 160 см) та Дмитро Сімак (класичний бодібілдинг до 180 см).

П’ять нагород виграли українські спортсмени серед юніорів. Кращим у «менс фізик» став Максим Тарарієв. Золоті нагороди також здобули Валерія Міщенко (фітнес-бікіні до 160 см) та Назар Туранський (бодібілдинг). Срібною призеркою стала Ангеліна Согоконь (фітнес-бікіні 166 см), «бронза» у Олени Бойко (фітнес-бікіні до 166 см).

Вітаємо спортсменів та їх тренерів з успішним виступом на континентальній першості!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux