• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
В Академії ДТЕК відбулась навчальна конференція: «Digital-трансформація як передовий тренд успішного майбутнього та розвитку спорту»
опубліковано 25 жовтня 2019 року о 16:20

Захід відбувся за ініціативи Міністерства молоді та спорту України.

Понад сімдесят учасників отримали актуальні знання щодо впровадження новітніх технологій від експертів та майстрів своєї справи.

Своїми досвідом та практичними кейсами ділилися Артем Резонов, виконавчий директор Української федерації карате та Сергій Спасіченко, Керуючий директор Європейського офісу Uventex Labs inc. (USA); Донатас Піскун, виконавчий директор Федерації боксу України; Олег Шаповалов, ТОП-фасилітатор Академії ДТЕК; Максим Карпій, СЕО в SportLab-sport/marketing/events, CEO в Z-Games; Володимир Краснобріжий, методолог/стратег, Sales4progress.com; Дмитро Федюков, Chief Data Science; Олександр Костін, менеджер по інноваціям Напрямку «Нові технології»; Євген Ковнір, Black Belt Lean Six Sigma & Data Scientist, DTEK LLC; Андрій Нікішаєв, Co-Founder&Technical Leadat 20 Thousand Leagues.

Заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема побажав продуктивного навчання та відзначив: «Ми живемо в час великих трансформацій і дуже важливо відповідати тим викликам часу, які ми маємо. Зараз ми отримали чудову нагоду для українського спорту дізнатись, яким чином можна використовувати нові технології».

Олександр Ярема також зазначив, що проведення відповідного заходу щодо Digital можливостей для спорту виник не спонтанно. Міністерством з 2017 року започатковано практику організації та проведення заходів для спортивних федерацій, спрямованих на підвищення їх інституційної спроможності. Надійними партнерами у цьому є Національний Олімпійський комітет України та Спортивний комітет України.

Валерія Іонан, заступниця Міністра цифрової трансформації України, розповіла про роботу новоствореного Міністерства, зокрема про майбутнє цифрової освіти та інноваційного підприємництва в Україні, а також про нові проекти: «Є статистика, що 44% європейців не мають базових цифрових навичок, хоча 79 % з них регулярно виходять он-лайн. Саме тому вже в січні наступного року ми запустимо безкоштовний курс навчання, де всі громадяни України зможуть отримати базові знання та навички для користування мережею Інтернет. Також, хочу звернутись до учасників конференції. Якщо у спортивної спільноти є ідеї, цікаві проекти, то ви можете звертатись до Міністерства цифрової трансформації України і ми зможемо або допомогти або скоординувати».

Віцепрезидент Національного комітету України Равіль Сафіуллін передав вітання учасникам конференції від президента НОК України Сергія Бубки та зазначив: «Приємно, що вже третій рік поспіль НОК спільно з Міністерством при підтримці партнерів проводить подібні семінари для національних федерацій. Це прекрасна ініціатива: зустрічі дійсно корисні для кожного з нас, дозволяють отримати нові корисні знання і інформацію, обмінятися досвідом, поділитися думками».

Президент спортивного комітету України Ілля Шевляк подякував представникам Академії ДТЕК та звернув увагу що ця конференція може стати першим кроком у подальшій плідній співпраці: «Нам надзвичайно приємно бути співорганізаторами. Це наш перший спільний захід на площадці Академії ДТЕК. Цей захід – це лише одна тематик, які можуть стати повноцінним об’ємним курсом допомоги Академії ДТЕК для розвитку спорту. Так, наприклад, «Системне Мислення», «Project Management», «Управління Ресурсами», «Оптимізація Ресурсів» – це ті системні напрями, які є актуальними та важливими в спорті».

Учасники заходу отримали вичерпні знання про впровадження новітніх технологій в роботу спортивних організацій. Зокрема, було розглянуто такі питання як: впровадження IT-рішень в роботі федерацій, вплив VR технологій на розвиток спорту, використання сучасних платформ збору, організації та аналізу спортивних даних, вплив цифрової трансформації на організацію та багато інших. Крім того, під час заходу було розглянуто реальні та вже впроваджені кейси, такі як: використання штучного інтелекту в спорті (Андрій Нікішаєв), Сучасні комунікації у спортивних заходах (Максим Карпій), Аналітика боксерських поєдинків (Донатас Піскун), Діджиталізація Української федерації карате: власний досвід федерації з імплементування ІТ-рішення (Артем Резонов).

Конференція відбулась за підтримки Національного Олімпійського комітету України, Спортивного комітету України та ТМ «Моршинська», в рамках реалізації соціального проекту «Суспільство та Держава», який було започатковано в результаті підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством молоді та спорту України і Академією ДТЕК.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux