• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
В Києві відбувся Кубок України і чемпіонат України серед юніорів з рукопашного бою
опубліковано 19 травня 2021 року о 09:21

15-16 травня в Києві відбувся Кубок України серед дорослих і чемпіонат України серед юніорів з рукопашного бою, один із найбільших і найвидовищніших спортивних заходів, організованих Всеукраїнською федерацією рукопашного бою за підтримки Міністерства молоді та спорту України та групи компаній «Vitagro». Понад три сотні спортсменів з двадцяти областей України зібралися у спортивному манежі, щоб позмагатися за звання найсильнішого.

Спортсмени змагались в розділах «Дозований контакт», де дозволено нанесення ударів руками, ногами, виконання кидків, больових та задушливих прийомів, «Легкий контакт», а також демонстрували техніку у показових виступах з елементами самозахисту.

«Цей вид спорту дуже доступний. Велика кількість молоді займається рукопашним боєм. При чому, і хлопці, і дівчата. Це дуже важливо в плані залучення людей до спорту, до оздоровчої рухової активності. Як прикладний вид спорту, він містить в собі вагому ціннісну складову. Це – дисципліна, повага до старших і національно-патріотичне виховання», - наголосив заступник Міністра молоді та спорту Матвій Бідний, який відвідав змагання.

«Для спортсменів ці змагання були останнім шансом потрапити до лав Національної збірної команди, що представлятиме Україну у престижних міжнародних змаганнях – чемпіонаті світу та Всесвітніх спортивних іграх восени цього року. Наші головні конкуренти в розділі «Повний контакт» – це збірні Казахстану, Узбекистану та Афганістану. В розділі «Легкий контакт» – це, насамперед, команди Німеччини, Голландії та Польщі. Ми розраховуємо на перемогу», - відзначив Президент ВФРБ Юрій Радченко.

За результатами змагань сформована збірна команда УкраїниВідтак, відбір відбувався одразу на три важливих старти – чемпіонат світу, що відбудеться в Києві на початку жовтня цього року, Кубок Президента України та Всесвітні спортивні ігри. І на кожному з цих стартів українці – головні фаворити.

«У змаганнях брали участь найбільш кваліфіковані та підготовлені спортсмени. Багато із них вже майстри спорту міжнародного класу, майстри спорту України. Кожен із спортсменів змагався за право представляти країну на престижному міжнародному рівні. Вперше Україна ввійшла в систему CSIT (Всесвітніх спортивних ігор) із видом спорту «рукопашний бій», де жоден вид спорту, крім нашого, ще не представлений в нашій державі. Тому перед нами стоять надважливі завдання», - уточнив Віцепрезидент Федерації Іван Дерев’янко.

Урочисте відкриття змагань також відвідали начальник Управління державної охорони України Сергій Рудь, Почесний Президент ВФРБ Василь Крутов, представники правоохоронних структур і відомств, керівники Федерації та фізкультурно-спортивних організацій.

В складі обласних збірних – кращі спортсмени, переможці міжнародних турнірів, військовослужбовці, представники силових структур. Рукопашний бій – унікальний вид спорту. Адже окрім того, що ним можуть займатися звичайні люди, він є невід'ємною складовою професійної підготовки правоохоронців і військовослужбовців.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux