• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
В Маріуполі відбувся Всеукраїнський форум «Молодіжні центри в Україні»
опубліковано 05 листопада 2021 року о 19:49

05 – 07 листопада 2021 року в Маріуполі відбувся Всеукраїнський форум «Молодіжні центри в Україні». Форум зібрав 85 учасників з різних куточків України. Серед учасників представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, що відповідають за розвиток молодіжної політики, молодіжних центрів в Україні, підліткових клубів, центрів юнацтва, центрів краєзнавства та туризму, бібліотечних закладів та молодіжні працівники.

Участь у відкритті заходу взяли заступник Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Юлія Костюніна, заступник Маріупольського міського голови Олександр Кочурін, голова Маріупольської районної державної адміністрації Наталія Букрєєва та директор державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр» Валерій Демченко.

Заступник Міністра Марина Попатенко зазначила, що одним із пріоритетних напрямів молодіжної політики є розвиток молодіжних центрів за європейським зразком, діяльність яких спрямована на створення умов для соціального становлення та розвитку молоді. На сьогодні в Україні вже діє кількасот обласних і місцевих молодіжних центрів і просторів різних форм власності, утворених на базі закладів освіти, культури, спорту, і їх кількість поступово збільшується.

Одним із основних завдань форуму стало напрацювання пропозицій щодо удосконалення нормативно-правового регулювання діяльності молодіжних центрів в Україні, зокрема, у рамках форуму учасники напрацювали пропозиції до проєктів наказів Мінмолодьспорту. Під час форуму молодь змогла обговорити та надати пропозиції до проєктів актів Мінмолодьспорту "Про затвердження Порядку присудження молодіжним центрам Національного знаку якості, моніторингу та оцінки ефективності їхньої діяльності", “Про затвердження вимог до надання безоплатних послуг соціального становлення та розвитку молоді молодіжними центрами» та «Про затвердження Рекомендацій щодо організації роботи молодіжного простору».

Впродовж трьох днів молодь мала можливість обговорити тенденції та плани щодо розвитку молодіжної інфраструктури та підтримки молодіжних ініціатив в Україні, моделювання регіональних мереж молодіжних центрів. Також учасники форуму слухали презентації проєкту «Розвиток мережі молодіжного волонтаріату на базі молодіжних центрів», «Мережа змін. Рестартінг молодіжних центрів».

Молодь ознайомилась з роботою молодіжних центрів та просторів Маріупольської громади, зокрема з молодіжним центром «Зоря», центром розвитку стартапів «1991 Mariupol», молодіжним центром «Сузір’я» та креативним простором «Вежа».

Організатори форуму: Міністерство молоді та спорту України, управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації, державна установа «Всеукраїнський молодіжний центр» та Асоціація молодіжних центрів України.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux