• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Вадим Гутцайт обговорив з представниками федерацій результати участі українських спортсменів на Олімпіаді-2020
опубліковано 20 серпня 2021 року о 16:32

19 серпня Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт за участі президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки провів зустріч з президентами Всеукраїнських спортивних федерацій з літніх олімпійських видів спорту та головними тренерами національних збірних команд.

Міністр відмітив успішний результат виступу української команди на Олімпійських іграх, де спортсмени здобули 19 медалей та закликав Всеукраїнські федерації з видів спорту привертати увагу засобів масової інформації до здобутків спортсменів на змаганнях.

Окремо Вадимом Гутцайтом було наголошено, що Президентом України Володимиром Зеленським приділяється значна увага питанням конкурентоспроможності українського спорту.

Міністр звернув увагу на значний організаційний, кадровий, фінансовий та матеріально-технічний ресурс, зокрема протягом 2019-2021 років, залучений державою для створення умов якісної підготовки національних збірних команд.

Також очільник міністерства розповів про перспективи у будівництві спортивної інфраструктури по всій країні та розвиток всієї сфери фізичної культури і спорту.

Разом з тим, Вадим Гутцайт виступив з принциповою оцінкою діяльності федерацій та тренерів з окремих видів спорту. На його думку, зважаючи на достатнє державне фінансування підготовки спортсменів до Олімпійських ігор, на жаль, певні недоліки роботи окремих Всеукраїнських федерацій з літніх олімпійських видів спорту та тренерського складу призвели до втрат в спортивних результатах та нереалізованих можливостей.

«За останні півтора року моєї роботи я практично з кожним президентом федерації особисто зустрічався та був постійно на зв’язку. Всі питання щодо фінансового забезпечення не залишились без уваги та були вирішені. Я хотів би, щоб всі федерації розуміли свою відповідальність, отримуючи бюджетні кошти», - наголосив Міністр.

Вадим Гутцайт закликав керівників спортивних федерацій ретельно проаналізувати результати виступів наших спортсменів, а також запропонувати заходи з розвитку олімпійських видів спорту та підготовки до Ігор ХХХІІІ Олімпіади-2024 року у м. Париж (Франція).

У свою чергу президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка зазначив, що сьогодні як ніколи є реальна можливість змінити спорт на краще, враховуючи увагу і підтримку Президента України Володимира Зеленського.

В обговоренні представники спортивної громадськості та тренерській склад з розумінням та підтримкою поставилися до зауважень та пропозицій Міністра молоді та спорту.

У нараді також взяли участь народний депутат України Георгій Мазурашу та радник керівника Офісу Президента з питань спорту Олена Говорова.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux