• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Вадим Гутцайт: «Українська є мовою переможців та Перемоги»
опубліковано 09 листопада 2022 року о 17:22

«В умовах війни українська мова — це не просто спосіб спілкування, а цінність, яку ми захищаємо, та зброя, яку тепер знає весь світ. Ми завжди підтримували і підтримуємо популяризацію нашої мови. Бо це нас єднає. Окрім того, сьогодні ми гідно тримаємо свій спортивний фронт: у різних куточках світу завдяки українським спортсменам звучить українська мова, Державний гімн та майорить наш стяг», — зазначив Міністр молоді та спорту під час форуму "Українська — мова Перемоги". 

Дані слова Міністра підтверджуються беззаперечними фактами: на рахунку наших спортсменів уже майже 3 тисячі нагород. На дипломатичному рівні також маємо здобутки — все більше спортивних федерацій підтримують Україну в питанні посилення санкцій проти держав-агресорок, у тому числі щодо блокування участі російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях. Навіть напередодні, 08 листопада, на Раді директорів Всесвітньої боксерської ради в мексиканському Акапулько було схвалено рішення виключити всіх російських та білоруських боксерів з офіційних світових рейтингів WBC. 

«При підтримці Президента України Володимира Зеленського та керівника Офісу Президента Андрія Єрмака у співпраці з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою ми інформуємо світову спільноту про важливість посилення санкцій проти країн-агресорок, у тому числі й через спорт. Ми пишемо листи та постійно спілкуємося з міжнародними колегами, щоб відсторонили всіх спортсменів з росії та білорусі від міжнародних змагань. Щоб ми ніде не бачили росіян, поки ми не переможемо у війні. Ми стоїмо за цінності, інтереси та свободу нашої Держави, за справедливість та майбутнє у європейській спільноті», — наголосив Вадим Гутцайт.

Форум «Українська — мова Перемоги» об’єднав на одній інформаційній платформі лідерів думок із різних сфер. Кожен із них зазначив про здобутки за своїми напрямами, але всі наголосили, що українська стала мовою єднання, згуртувала не лише українців, а весь світ у боротьбі з агресією та геноцидом, що провадить росія по відношенню до України.

Наразі й самі українці все частіше обирають мовою спілкування українську. За інформацією засновників Руху «Єдині», за час війни в Україні понад 45 тисяч російськомовних українців свідомо обрали українську мовою свого життя! Такий нині популярний курс «Єдині: 28 днів підтримки у переході на українську» було впроваджено у квітні поточного року на основі курсу та за підтримки команди Ініціативи «Навчай українською», старт якій ще у 2021 році дало Міністерство молоді та спорту України. Тоді на конкурсі проєктів з національно-патріотичного виховання ініціатива «Навчай українською» була представлена як невеличкий проєкт. Сьогодні — це зброя у війні, де ми обов’язково переможемо! Бо ми — нація переможців!

Слава Україні! Усім героям слава!

Захід організував Всеукраїнський рух «Єдині» за участі Ініціативи «Навчай українською» та ГО «Українська гуманітарна платформа».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux