• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбулась Всеукраїнська акція «Молодь - за безпечний світ»
опубліковано 24 травня 2021 року о 09:52

Протягом чотирьох днів тривала Всеукраїнська акція «Молодь - за безпечний світ», організаторами якої виступили Міністерство молоді та спорту України, Київська міська державна адміністрація,  Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки», Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Київська служба порятунку (КАРС).

У заході взяли участь близько 150 молодих людей та їх наставників із 20 регіонів України та м. Києва. Зокрема, це учнівська та студентська молодь – активісти й лідери Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», вихованці військово-спортивних клубів, дитячо-юнацьких центрів, дитячих та молодіжних громадських організацій, вихованці, тренери та керівники гуртків юних рятувальників, переможці міжнародних та Всеукраїнських змагань юних рятувальників, а також рятувальники, науковці, представники органів влади.

Акція проводилась з нагоди 35-ї річниці Чорнобилької катастрофи й присвячена героям-рятувальникам, які загинули при ліквідації аварії на ЧАЕС.

Офіційне відкриття відбулось 17 травня на території Дитячого позаміського закладу оздоровлення і відпочинку «Пуща-Водиця». Протягом дня дівчата та юнаки взяли участь в майстер-класах "Безпека – для нас! Ми – для України!" та зустрілися з ліквідаторами аварії на ЧАЕС.

18 травня учасники перемістились на базу 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини, де на них чекали вогнеборці. Було підготовлено 12 локацій: медична допомога, аварійно-рятувальне обладнання, розрізання автомобіля, хімічно-радіаційний захист, гасіння пожежі та гасіння пожежі вогнегасниками, газодимокамера, водолази (порятунок на воді), обережно – вибухонебезпечний предмет, одягання бойового одягу, само рятування та спуск потерпілого, бойове розгортання. Юні рятувальники зі «Школи безпеки» змогли продемонструвати свої уміння в пожежно-рятувальній справі, адже це не просто інтерактивний захід, а й можливість для підростаючого покоління з раннього віку навчитись правильно діяти при виникненні надзвичайних ситуацій.

Всі бажаючі відвідали відомий Музей історії пожежної охорони м. Києва, у якому збережені пам’ятки та цікаві подробиці створення пожежно-рятувальної служби. Ввечері відбулася зустріч з учасниками бойових дій на Сході України.

19 травня учасники відвідали навчальні заняття з цивільного захисту, безпеки життєдіяльності та домедичної допомоги в Інституті державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту. Відбулась екскурсія в Національний музей «Чорнобиль», на алею Героїв Небесної Сотні.

На офіційному закритті - 20 травня -  вручено сертифікати, що засвідчують закінчення курсу з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у рамках Всеукраїнської акції «Молодь – за безпечний світ» і володіння основними теоретичними знаннями та практичними навичками щодо дій у надзвичайних ситуаціях і надання домедичної допомоги. А діти Деснянської громади також були нагороджені дипломами переможців конкурсу та кубком.

Метою Всеукраїнської акції «Молодь – за безпечний світ» є збільшення кількості підготовлених фахівців національно-патріотичного виховання та розвитку системи підготовки активістів, волонтерів, які займаються питаннями національно-патріотичного виховання.






Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux