• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбулись проводи збірної України на зимові Олімпійські ігри в Пекіні
опубліковано 24 січня 2022 року о 09:24

Цієї неділі, 23 січня 2022 року, Україна побажала спортсменам олімпійської збірної успішних виступів на зимових XXIV Олімпійських іграх у Пекіні, які відбудуться з 4 по 20 лютого. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. 

«Залишається тільки побажати успіхів та наснаги українцям, адже попереду їх чекає гаряча боротьба між трьома тисячами інших спортсменів за головну відзнаку - олімпійську медаль! З боку держави ми виконали всі свої зобов’язання, а тепер чекаємо на результат!» - наголосив Міністр.

З нагоди участі України у найпрестижніших змаганнях чотириріччя, у Києві відбувся захід «Дорога до Пекіна», події якого розгорнулися на двох столичних локаціях: у студії UA:Суспільне мовлення та у новорічному містечку «Зимова країна на ВДНГ». 

У прямому ефірі телемарафону взяли участь спортсмени збірної України, які вже зовсім скоро представлятимуть нашу країну на олімпійській арені у столиці Китаю, а також медалісти ХХХІІ Олімпіади в Токіо та олімпійці минулих років. 

У цей час на ВДНГ проходили різноманітні майстер-класи з фігурного катання та хокею від відомих олімпійських чемпіонів. 

Символічним моментом проводів стала процедура передачі естафети від учасників Олімпіади в Токіо до Пекіна. Медалісти літніх ХХХІІ Олімпійських ігор, зокрема Ксенія Сидоренко (синхронне плавання), Ірина Коляденко та Алла Черкасова (жіноча боротьба) передали національний прапор України своїм колегам із зимових видів спорту. Естафету прийняли Владислав Гераскевич, Іван Шмуратко, Уляна Дуброва та Олег Гандей. 

Також у рамках заходу відбулась церемонія спецпогашення поштової марки, випущеної «Укрпоштою» на честь українських олімпійців.

До участі у заході долучилися Міністр молоді та спорту України, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт, начальник управління філателістичної продукції АТ «Укрпошта» Наталія Мухіна та голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чорнотицький.

З 23 січня марка вводиться в обіг накладом 130 тис. примірників та вважається дійсною для сплати послуг з пересилання письмової кореспонденції. Її номінал становить 23 грн.

Дизайн поштової марки, присвяченої XXIV зимовим Олімпійським іграм у Пекіні, розроблено художницею Мариною Куц - автором попередньої олімпійської марки, випущеної з нагоди старту Ігор ХХХІІ Олімпіади в Токіо-2020.

Придбати поштову марку, присвячену Іграм XХIV Олімпіади в Пекіні можна у відділеннях «Укрпошти», а також на сторінці її офіційного філателістичного онлайн-магазину за адресою: http://pm.ukrposhta.ua/nishop.php.

Нагадуємо, що на зимових ХХIV Олімпійських іграх у Пекіні Україну представлятимуть 45 спортсменів у 12 дисциплінах. 

За інформацією НОК України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux