• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбулося сьоме засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я
опубліковано 30 вересня 2023 року о 17:50

У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської з розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я відбулось сьоме засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України. 

Засідання проходило під співголовуванням Віце-прем’єрки України Ірини Верещук та Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка.

Участь в засіданні взяли заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, представники інших центральних органів виконавчої влади, голови ОВА, народні депутати, представники Офісу Президента, Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ та неурядового сектору.

Однією з ключових тем засідання стало представлення результатів масштабного дослідження, що було здійснено в межах регіональної координації Координаційним центром з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України. 

Крім того, була представлена Цільова модель системи надання послуг у сфері ментального здоров’я. Головна візія – ментальне здоров’я в усіх без виключення секторах, в усіх політиках держави.

Цільова модель системи надання послуг у сфері ментального здоров’я розроблена Координаційним центром з психічного здоров’я при КМУ. Головна мета Цільової моделі – сформувати спільне бачення майбутньої системи, визначити ролі та завдання всіх міністерств, посилити міжвідомчу взаємодію та модернізацію державної політики у сфері ментального здоровʼя. 

Також під час засідання було оголошено про проведення низки просвітницьких заходів на всеукраїнському та регіональних рівнях на честь Дня ментального здоров’я, 10 жовтня. Мета – нагадати всім про важливість піклування про ментальне здоров’я та підвищити обізнаність щодо цієї сфери нашого життя.

Нагадаємо, що задля відновлення та збереження психічного здоров’я Міністерство молоді та спорту України реалізує пріоритетний проєкт «Молодіжні центри та активні парки – частина екосистеми психічного здоров’я». 

Ідея спрямована на створення механізму збереження та відновлення психічного здоров’я шляхом використання дієвих інструментів допомоги населенню, у тому числі дітям, молоді, внутрішньо переміщеним особам, особам з інвалідністю, ветеранам війни, військовослужбовцям та членам їхніх сімей у подоланні стресу, пов’язаного з війною та наслідками пережитих травматичних подій.

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я забезпечує Координаційний центр з психічного здоров'я при Кабінеті Міністрів України за експертного партнерства та підтримки ВООЗ. Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада  Кабінету Міністрів України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux