• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбулося відкриття програми особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець»
опубліковано 13 листопада 2020 року о 12:17

На офіційному онлайн відкритті були присутні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

«Впевнений, кожного з учасників заходу чекає прекрасне майбутнє. Програма дає змогу молоді зрозуміти, що таке державний апарат та здобути необхідні практичні навички. Курс держави на діджиталізацію потребує цифрової грамотності та сучасних вмінь, якими переважно володіють молоді люди. Ми перебуваємо в постійному процесі реформування, трансформуємо державну службу, щоб змінити уявлення суспільства про державні інституції та заохотити молодь долучатися до змін у країні», - наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він також побажав учасникам програми отримати необхідні знання й практичний досвід.

У свою чергу, Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт зазначив, що «Державотворець» є одним з пріоритетів роботи Міністерства, оскільки завдяки такій ініціативі, ми маємо можливість залучати молодь до процесів реформування та творення держави.

«Дана програма не могла б відбутися без наших постійних партнерів, кому я щиро дякую – Українська Академія Лідерства та Агентство США з міжнародного розвитку. Але так само дана програма не могла б відбутися без вас як учасників, як тих, хто розділяє цінності програми, має бажання та віру в краще нашої країни і хто готовий разом з нами творити нову відкриту демократичну державу. Кожен з вас є творцем змін і від кожного з вас залежить, яке буде наше майбутнє», - додав Вадим Гутцайт.

Довідково: Програма «Державотворець» ініційована Міністерством молоді та спорту України у 2018 році спільно з партнерськими організаціями.

Вона стартувала як програма стажування молоді в центральних органах державної влади.

У 2019 році «Державотворець» розвинувся у масштабну національну програму. Було реалізовано регіональний етап програми у партнерстві з місцевими органами влади та національний етап.

Загалом випускниками програми стали понад 550 молодих людей з різних областей країни, які пройшли стажування в 20 ЦОВВ, 40 місцевих органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, 20 міжнародних інституціях, 28 засобах масової інформації, 38 бізнес-компаніях, 70 громадських об’єднаннях.

З реалізацією Програми у 2020 році можете ознайомитися тут:

Тривалість програми: 13-30.11.2020, три модулі по 3 і 4 дні (13-15.11, 20-22.11, 27-30.11)

Географія: м. Львів, м. Маріуполь, м. Миколаїв, м. Харків, м. Тернопіль, м. Чернівці, м. Умань.

Кількість учасників – 175 учасників сумарно; 50 організаторів з семи представлених міст, Мінмолодьспорту, Української академії лідерства та проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидій корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI).

Формат передбачає роботу в трьох модулях: «Творимо себе та формуємо команду», «Досліджуємо громаду», «Будуємо державу». Усі компоненти програми будуть реалізовуватися у форматі онлайн з використанням комунікаційної платформи Zoom. Програма побудована так, що у кожному модулі є: 1) загальнонаціональні лекції топ-спікерів (наприклад, Павло Шеремета, Валерій Пекар, Орися Демська, Ярослав Грицак та інші), що будуть одночасно транслюватися усім учасникам, а також у мережах Фейсбук та Ютуб для усіх бажаючих; 2) робота в локальних командах з представниками місцевих органів влади, інститутів громадянського суспільства та бізнесу; 3) індивідуальні завдання, які учасники виконуватимуть протягом трьох тижнів навчання. Після завершення програми буде проведено пітчинг проєктів соціальної дії у кожній області в партнерстві з місцевими органами влади та представниками бізнесу з перспективою реалізації проєктів у 2021 році.

Тематика навчальних блоків: робота органів влади різних рівнів, громадянське суспільство, взаємодія з владою, бізнесом та ІГС, антикорупційна діяльність, національна ідентичність, особистісний розвиток, проєктний менеджмент.

Організатори: Міністерство молоді та спорту України, Українська академія лідерства, проєкт USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидій корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI).

Партнери: обласні державні адміністрації, міські ради, інші органи державної влади на місцях, представники малого та середнього бізнесу зазначених областей, інститути громадянського суспільства.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux