• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбулося засідання Комітету Ради обмінів молоддю України та Литви
опубліковано 13 квітня 2021 року о 16:04

13 квітня 2021 року у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету Ради обмінів молоддю України та Литви. Засідання пройшло під головуванням Голови Ради обмінів молоддю України та Литви, заступника Міністра соціальної безпеки та праці Литовської Республіки Вітаутаса Шилінскаса та заступниці Міністра молоді та спорту України Марини Попатенко. 

З української сторони участь у засіданні також взяли члени Української частини Комітету:

Андрій Скляр – заступник керівника Головного управління з питань зовнішньої політики – завідувач відділу двостороннього співробітництва Офісу Президента України;

Анна Острікова – спеціалістка з молодіжних програм, координаторка програми «Молодіжний працівник» Програми розвитку ООН в Україні.

З литовської сторони участь у засіданні Ради також взяли члени Литовської частини Комітету:

Юргіс Гедріс - радник групи з питань політики  щодо професійної творчості та інтернаціональності Міністерства культури Литовської Республіки;

Гедимінас Каспутіс – начальник відділу України та Молдови департаменту Східноєвропейської політики Міністерства закордонних справ Литовської Республіки;

Йонас Ланяускас – директор департаменту у справах молоді при Міністерстві соціальної безпеки та праці Литовської Республіки.

Також запрошені представниці Міністерства молоді та спорту України та Департаменту у справах молоді при Міністерства соціальної безпеки та праці Литовської Республіки.

Метою засідання було узгодження деталей оголошення конкурсу проєктів українсько-литовських молодіжних обмінів у 2021 році. Також під час засідання литовська сторона презентувала результати проєктів, реалізованих протягом 2020 року в Україні та Литовській Республіці. У свою чергу, українська сторона поінформувала про зміну фінансових умов та можливість підтримувати проєкти в онлайн форматі починаючи з 2021 року.

Сторони домовилися, що оголошення конкурсу проєктів українсько-литовських молодіжних обмінів в Україні та Литві буде опубліковане на сайтах Міністерства молоді та спорту України та Міністерства соціальної безпеки та праці Литовської Республіки до 30 червня 2021 року.


Довідково: 

Раду обмінів молоддю України та Литви (далі – Рада) було створено з метою активізації співробітництва між українською та литовською молоддю задля розбудови дружніх взаємин між народами України та Литовської Республіки шляхом проведення конкурсу проєктів інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю.

Відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Литовської Республіки про Раду обмінів молоддю України та Литви Комітет Ради погоджує пріоритети та умови проведення конкурсів проєктів інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю, та приймає рішення щодо переможців конкурсів. При цьому Національні адміністративні органи (з української сторони – Міністерство молоді та спорту України, з литовської сторони – Департамент у справах молоді при Міністерстві соціальної безпеки та праці) забезпечують проведення конкурсу на визначених Комітетом Ради умовах та відповідно до затверджених Комітетом Ради пріоритетів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux