• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбувся Всеукраїнський тренінг «Фахівець з питань національно-патріотичного виховання»
опубліковано 19 липня 2023 року о 17:25

7-19 липня в місті Тернопіль проводився Всеукраїнський тренінг «Фахівець з питань національно-патріотичного виховання»

Метою заходу є підвищення рівня компетентностей особами, які працюють або долучаються до реалізації державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, шляхом впровадження системи їх підготовки.

Успішність даного процесу великою мірою залежить від його кадрового забезпечення та їх підготовки. Надзвичайно важливим є формування в учасників спільного бачення щодо сутності, механізмів розвитку, необхідності координації та взаємодії у своїй діяльності тощо.

В свою чергу, це потребує набуття додаткових компетенцій, поглибленню вмінь та навичок фахівців за напрямами національно-патріотичного, військово-патріотичного та громадянської освіти, що здійснюють на місцях реалізацію державної політики сфери.

Впродовж триденного тренінгу, що включав в себе дві стратегічні сесії, кожна з яких мала свою мету та конкретний зміст і була логічним продовженням попередньої, учасники ознайомилися з основними засадами державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності на сучасному етапі державотворення, здобули необхідні компетенції та практичні навички й вміння відповідно до визначених завдань заходу, що дозволять ефективно реалізовувати державну політику сфери в регіонах.

Одна з сесій була присвячена написанню проєкту Стратегії у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності.

З вітальним словом виступив заступник начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Віктор Устенко.

Участь у заході взяли представники структурних підрозділів обласних державних/військових адміністрацій, функціональні обов’язки яких включають питання утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Отриманий досвід, знання, вміння та навички будуть поширені учасниками на місцях серед представників відповідних структурних підрозділів районних державних/військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, закладів сфери утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Організатори заходу: Міністерство молоді та спорту України за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux