• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Вільні мріяти: Президент, Спікер Парламенту та Премʼєр-міністр взяли участь в Українському молодіжному форумі
опубліковано 12 серпня 2024 року о 19:24

12 серпня завершився триденний Український молодіжний форум «Вільні мріяти», який об’єднав понад 300 молодих лідерів та лідерок. Третій день форуму був особливо насиченим і збігся з Міжнародним днем молоді, який Україна вже втретє відзначає саме з міжнародною спільнотою.

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що з вересня стартують нові державні програми для підтримки молоді. Зокрема, програма «єОселя» з пільговими умовами для молоді, нова програма грантів на власну справу та освітні гранти – програма підтримки абітурієнтів. «Будьте з Україною,  будьте в Україні! І хай Україна завжди перемагає!», – наголосив він.

Президент під час Форуму урочисто вручив державні нагороди. А також неформально поспілкувався з молоддю, відповів на питання про розбудову молодіжної інфраструктури, об’єднання молодих українців за кордоном і в нашій країні, тощо.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив на важливості законодавчих ініціатив молоді, оголосивши про створення молодіжної ради при Парламенті. «Вам варто подякувати, що поряд із мрією у вас є дія», – зазначив він, акцентуючи на необхідності дій заради змін.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відзначив пріоритети нової молодіжної політики «відкритих дверей», яка передбачає розвиток людського капіталу, інтеграцію молоді в усі внутрішні процеси держави, здоровʼя та інклюзивність. «Цінуємо, допомагаємо, взаємодіємо», – підсумував він.

Також голова Уряду спільно з очільником Міністерства молоді та спорту України Матвієм Бідним урочисто вручили лауреатам Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, відзначивши їхні досягнення, що сприяли розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні.

Насамкінець учасники та учасниці Форуму представили свої ініціативи щодо покращення діяльності Міністерств усім членам Уряду. Вони також мали можливість безпосередньо поставити їм питання та поділитися своїми ідеями.

Також у заході взяли участь Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, представники та представниці міжнародних партнерів з розвитку, державних органів влади та ЗМІ.

Український молодіжний форум 2024 організовано Радою з молодіжних питань при Президентові України у тісній співпраці з Міністерством молоді та спорту України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ); Hepatica Foundation; Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні; Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (UNDP) в Україні в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery), що втілюється за фінансової підтримки Європейського Союзу, та проєкту «Підтримка громадянського суспільства та молоді», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії; Програми "Відповідальна та підзвітна політика в Україні" (U-RAP), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується Національним Демократичним Інститутом (NDI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI); а також Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та британської допомоги від уряду Великої Британії; за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», який фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції; ГО «Платформа розвитку молодіжних ініціатив»; Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарією і виконується Фондом Східна Європа; Democracy Reporting International (DRI) у рамках проєкту «Демократична інтеграція, стійкість та залучення (Ukraine-DARE)», що реалізується за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини; проєкту EU4Youth IV, що співфінансується Європейським Союзом та урядом Федеративної Республіки Німеччина та виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ); проєкту Ради Європи «Молодь за демократію в Україні: Фаза ІІІ» ; а також у взаємодії з Офісом Президента України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux