• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Володимир Мицик: У Донецькій області реалізується низка амбітних проєктів щодо розвитку спортивної інфраструктури
опубліковано 11 грудня 2020 року о 18:29


«Цього року завдяки реалізації національної програми Президента України «Велике будівництво» на Донеччині з’явилося 5 сучасних стадіонів. 14 травня першим відкрито новий критий футбольний стадіон у місті Краматорськ. Також у Краматорську побудовано спортивно-оздоровчий комплекс. Центром спортивного життя вже став новий стадіон у місті Волноваха. Відкрито оновлені після реконструкції стадіон «Шахтар» в місті Селидове і стадіон імені Юрія Скиданова в місті Слов’янськ. Загальна вартість будівництва і реконструкції цих об’єктів складає 143,5 млн грн, у тому числі за рахунок коштів державного бюджету (ДФРР) – 77,7 млн грн, 40,9 млн грн – з обласного бюджету, 24,8 млн грн – з місцевих бюджетів», - зазначив Володимир Мицик.


Він також додав, що після подій 2014 року всі комунальні заклади фізичної культури та спорту відновлюють свою діяльність на підконтрольній Україні території.

«Ми розуміємо, що без якісного медичного контролю спортсменам дуже складно і піклуватись про своє здоров’я, і здобувати світові перемоги. Тому в 2003 році обласний лікарсько-фізкультурний диспансер був переданий у підпорядкування сфери фізичної культури та спорту. Зовсім скоро після реконструкції відкриє свої двері центр спортивної медицини», - наголосив начальник управління фізичної культури та спорту.


Також в доповіді піднято наступні питання:


- Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю імені Сергія Бубки є єдиним у регіоні спеціалізованим навчальним закладом. У рамках відновлення його повноцінної діяльності в місті Бахмут реалізується декілька проєктів. Так, зводиться новий учбовий корпус на 400 учнів та студентів. Цей проєкт фінансується за рахунок коштів ДФРР та обласного бюджету, його вартість складає 231,8 мільйонів гривень. Проєкт розпочато в поточному році, будівельні роботи наразі виконано на 25%. З метою створення умов для проживання учнів та студентів запланована реконструкція п’ятиповерхового гуртожитку, що розміщений поруч. Другою чергою відновлення діяльності Коледжу є будівництво 50-метрового басейну на 10 доріжок, сьогодні завершується розробка ПКД.

- Велосипедний спорт є одним із пріоритетних видів спорту в Донецькій області. З метою сприяння його подальшого розвитку в місті Лиман ведеться спорудження сучасного спортивного комплексу. Проєктом передбачено будівництво спеціалізованої велосипедної траси ВМХ. У складі спорткомплексу – триповерхова адміністративна будівля з гуртожитком і тренажерною залою. Проєкт фінансується за рахунок коштів обласного бюджету, наразі активно ведуться будівельні роботи, їх готовність складає 75%.

- Дієвим інструментом розвитку спортивної інфраструктури є ДФРР. У поточному році за рахунок цього джерела в області реалізовувано 7 проєктів: це 3 об’єкти «Великого будівництва», будівництво учбового корпусу Коледжу, також капітальні ремонти палаців спорту в містах Білицьке і Білозерське, будівлі КДЮСШ № 2 у місті Маріуполь. У поточному році зазначені проєкти з ДФРР було профінансовано на 106,8 мільйонів гривень, що складає 23% загального обсягу для Донецької області.

- Завдяки наданню субвенції з державного бюджету на будівництво та реконструкцію басейнів у місті Маріуполь розпочато реконструкцію 50-метрового плавального басейну «Нептун».

- За рахунок Європейського інвестиційного банку ведеться реконструкція 25-метрового плавального басейну в місті Добропілля вартістю 42,5 млн грн.

- За рахунок коштів обласного бюджету збудовано спортивну споруду зі штучним льодом і ведеться будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейном в місті Краматорськ.

- Відчувається підтримка з боку бізнесу. Так, споруджено льодову арену в Маріуполі та спортивний комплекс в місті Миколаївка. Тривають роботи з будівництва плавального басейну в місті Селидове.

- У наступному році планується завершення реалізації проєктів з будівництва комплексу для розвитку велосипедного спорту в Лимані та учбового корпусу спортивного коледжу імені Сергія Бубки в Бахмуті, а також розпочати будівництво нових об’єктів: спортивний комплекс з боксу і кікбоксингу в місті Покровськ; спеціалізований спортивний зал «Колізей» з греко-римської боротьби в місті Краматорськ.

- Масштабною ідеєю і мрією спортсменів та тренерів Донеччини є проєкт з будівництва в Донецькій області олімпійської спортивної бази. Метою цього проєкту є зведення потужного комплексу споруд, із сучасним спортивним обладнанням у поєднанні рекреаційних ресурсів. Задля реалізації цієї мрії розглядається земельна ділянка поблизу міста Святогірськ у селищі Богородичне. На теперішній час проведено археологічні дослідження, топозйомку земельної ділянки та опрацьовується питання розробки детального плану території».


Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт подякував спортивній спільноті Донецької області за плідну роботу, закликавши колег з інших регіонів брати позитивний приклад, знаходити можливості для покращення спортивної інфраструктури на місцях в рамках нових проєктів, які ініційовані Президентом України Володимиром Зеленським, зокрема, щодо реконструкції ДЮСШ та інших спортивних об’єктів, де тренуються наші провідні атлети та юні таланти.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux