• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Всеукраїнський молодіжний формум «Державотворець: молодь на варті змін» обʼєднав 800 молодих державотворців з усієї країни
опубліковано 23 липня 2023 року о 11:22

22 липня 2023 року в КВЦ «Парковий» відбулась важлива подія для молоді — Всеукраїнський молодіжний форум  «Державотворець: молодь на варті змін». Форум обоʼєднав близько 800 молодих людей з 22 областей України.

На відкритті форуму до молоді звернувся голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт та директорка Київської школи державного управління Анна Міщенко.

«В цей важливий для нашої країни період, ви — наші молоді люди, є джерелом незламної енергії, творчості та сили. Саме ви маєте потенціал бути справжніми лідерами, які впливають на суспільство, формують політику та визначають шлях розвитку нашої держави. Ви маєте право голосу і ми, представники держави, впевнені, що цей голос має бути почутий. Україна потребує молодих державотворців, які вірять у свої сили та готові працювати разом задля досягнення спільних цілей. Ми маємо об'єднатися, надати підтримку одне одному та працювати разом, щоб зробити нашу країну сильною, процвітаючою та справедливою. Слава Україні!» — зазначив Вадим Гутцайт.

У форматі відеозвернення присутньою на заході була членкиня Консультативної ради з питань розвідки при Президентові США Джанет Наполітано.

У рамках форуму відбулось 3 панельні дискусії: 

Державний сектор: трансформація під час широкомасштабної війни та як молодь може бути долучена до державних ініціатив.

Спікери панельної дискусії: Оксана Жолнович, Міністрерка соціальної політики України, Олександр Камишін, Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України, Владислав Яцук, заступник Міністра молоді та спорту України, Марія Карчевич, заступниця Міністра охорони здоровʼя України, Ярослав Любченко, заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції, Ігор Смілянський, Генеральний директор Укрпошти та Сергій Ніколайчук, заступник Голови Національного банку України.

Бізнес у авангарді відбудови України: навіщо молоді варто йти в український бізнес?

Спікери панельної дискусії: Герман Сметанін, генеральний директор Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», Павло Овчинніков, президент Української Асоціації Індустрії Іграшок, засновник та СЕО групи компаній KIDDISVIT, Даніель Білак, партнер міжнародної юридичної фірми Kinstellar, доброволець сил територіальної оборони Збройних сил України, Руслан Іллічов, генеральний директор Федерації роботодавців України, Михайло Шелемба, генеральний директор компанії «Датагруп» та Костянтин Єфименко, президент фармацевтичної компанії Biopharma.

Країна активістів: як громадський сектор змінює суспільство на краще.

Спікери панельної дискусії: Марина Попатенко, радниця з питань політик та залучення програми USAID «Мріємо та діємо», Артур Пройдаков – СЕО освітньої фундації MriyDiy, переможець національної премії Global Teacher Prize Ukraine, Ірина Заславець, директорка з розвитку Національного реабілітаційного центру «Незламні», Олександра Романцова, правозахисниця, виконавча директорка організації «Центр громадянських свобод», Юлія Мархель, лідерка всеукраїнського молодіжного руху «Let's Do It Ukraine», координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні, Роман Погорілий, співзасновник проєкту DeepStateUA та мапи DeepStateMap.Live, Кирило Демченко, Молодіжний делегат від України до ООН, співзасновник та голова Виконавчої Колегії Української Студентської Ліги (2021-2023).

А також було чотири надихаючих та мотивуючих виступів в стилі TED-X від: 

  • Керівника із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислава Баніка про те, як діджиталізація вбиває корупцію в державі. Кейс «Дія».
  • Заступника Міністра освіти і науки України Михайла Винницького, який виступив з темою «Роль індивідуального рішення у великих трансформаціях».
  • Постійної представниці Президента України в АР Крим Таміли Ташевої, яка поділилась думками на тему «Деокупований Крим: як українська молодь творитиме нову історію півострова?»
  • Державного секретаря Кабінету Міністрів України Олександра Яреми, який розповів про участь молоді в процесах державотворення.

Трансляцію форуму можна переглянути за посиланням — http://surl.li/jixgy

Захід відбувся за ініціативи Міністерства молоді та спорту України, імплементації Київської школи державного управління ім. С. Нижнього та підтримці Української студентської ліги, державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux