• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Всеукраїнський тренінг для представників молодіжних-консультативно дорадчих органів у Житомирі
опубліковано 21 жовтня 2021 року о 09:12

18-20 жовтня 2021 року в м. Житомир відбувся третій з чотирьох запланованих тренінгів для представників молодіжних-консультативно дорадчих органів.

В тренінгу взяли участь 35 учасників з молодіжних рад та ініціативних груп по створенню молодіжних рад з різних куточків України.

Ключовою метою курсу тренінгів є розвиток та згуртованість молодіжних консультативно-дорадчих органів України, поглиблення теоретичних знань та навчання нових практичних кейсів для роботи в регіонах.

В онлайн режимі з вітальним словом до учасників тренінгу звернулась заступниця Міністра молоді та спорту Марина Попатенко зазначивши, що «Молодіжні ради утворюються задля врахування думки молоді в процесі розробки і прийняття рішень. Вони об’єднують небайдужих молодих людей, які готові спільно працювати над поліпшенням життя у своїх громадах. Поштовх для розвитку інституту молодіжних рад в Україні надала реформа місцевого самоврядування, за якою громади отримали нові повноваження у багатьох сферах. Цей тренінг є спільним комунікаційним майданчиком для обміну думками та вирішення нагальних питань щодо діяльності молодіжних рад».

Впродовж трьох днів молоді люди навчались на різні теми: «Що таке молодіжна рада?», «Що таке «участь молоді», «Історія молодіжних рад», «Розробка та ухвалення стратегічних ефективних управлінських рішень, що стосуються молоді, відповідно до стандартів публічного управління та Ради Європи», «Методика CivicLab, як інноваційний цифровий інструмент розробки, аналізу варіантів та прогнозування результатів ефективних стратегічних управлінських рішень, що стосуються молоді», «Як приймати рішення в громаді, якщо ти не депутат і не міський голова», «Функції молодіжної ради.» «Що таке «ефективна молодіжна рада»?», «Що таке адвокація та адвокаційні кампанії, і навіщо цим займатися?», вчились складати ефективний план роботи Молодіжної ради, а також обговорили з начальником відділу молодіжної регіональної політики та підтримки ініціатив молоді департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України Марією Сакутою участь молоді та нове молодіжне законодавство і чого очікувати молодіжним радам.

Тренінг для представників консультативно-дорадчих органів вже відбувся в Полтавській та Закарпатській областях та запланований у Рівненській.

Організатори: Міністерство молоді та спорту України, департамент культури, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації, громадська організація «Молодіжна платформа» та форум розвитку громадянського суспільства у партнерстві з Радою Європи.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux