• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко, Михайло Кохан. Гості та події у Volia Space 5 серпня
опубліковано 06 серпня 2024 року о 11:34

День розпочали з презентації проекту «VOLIA» із Projector, де воля була представлена як українська суперсила, яку можуть практикувати люди по всьому світу для збереження стійкості у буремні часи. Цей проект показав, що воля — це невід’ємна частина української ідентичності, що допомагає долати виклики і досягати поставлених цілей.

Проект «What we are fighting for», що продемонстрували після презентації, привернув значну увагу відвідувачів. Виставка, присвячена регіонам та містам України, пояснює іноземній аудиторії, чому територіальна цілісність України є непорушною і за що борються українці. Цей проект інтегрує засади Формули миру Президента України, підкреслюючи, що українські цінності є спільними з цінностями інших народів світу, та висвітлює різноманітність регіонів України. Також було представлено виставки від партнерів діджитал-галереї, які демонстрували новітні технології в мистецтві.

Заключною публічною подією стало інтерв’ю з Ярославою Магучіх, Іриною Геращенко та Михайлом Коханом. Вони розповіли про свої емоції від участі в Олімпійських іграх та розповіли про міжнародну підтримку.

Ярослава Магучіх висловила позицію, що громадян країн-терористок необхідно повністю відсторонити від міжнародних змагань. 

«Ми всі прекрасно знаємо, звідки ці атлети в принципі. Вони не сказали жодного слова проти війни. Тобто вони не висловилися за мир навіть. Вважаю, це дуже прикро, бо Олімпійські ігри — це про мир. І в принципі завжди всі війни зупинялися на період. Але росія не зупинилася. І в період цих Ігор були масовані атаки на міста України. Тому як терористів можна допустити до змагань про мир?», — сказала Ярослава Магучіх

Ірина Геращенко наголосила, що українські атлети розповідають іноземним колегам про виклики, які долають українці через війну. «Звичайно, ми розповідаємо їм (атлетам) про наші труднощі. Вони читають наші інтерв'ю в соціальних мережах або слухають нас, коли ми спілкуємося в секторі. Я впевнена, що вони нам співчувають, але повністю зрозуміти наші переживання їм важко», — зазначила Ірина Геращенко.

Михайло Кохан акцентував на важливості олімпійських медалей під час війни: «Ми змогли підняти настрій всій Україні, відволікти від війни, щоб наша країна могла порадіти за нас», — зазначив легкоатлет.

Серед іншого, Український дім Volia Space у Парижі відвідала урядова делегація Королівства Швеція на чолі із Міністром соціальних справ і охорони здоров'я Якобом Форссмедом. 

Заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Вікторія Рясна подякувала за всебічну підтримку Швеції та презентувала гостеві Volia Space, його експозиції, які показують реалії життя кожного українця під час повномасштабного вторгнення росії. З української сторони участь у зустрічі також взяв заступник начальника управління стратегічного планування та комунікацій Сергій Биков.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux