• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Ювілейна Робітнича спартакіада металургів стартувала
опубліковано 30 вересня 2021 року о 15:36

З 24 по 26 вересня 2021 року на базі спортивних споруд СК «Електрометалург» Нікопольського заводу феросплавів Профспілка трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України (ПМГУ) разом з Центральною радою Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Україна» за підтримки Міністерства молоді та спорту України провела І етап ХХХ ювілейної Всеукраїнської робітничої спартакіади серед трудящих металургійної та гірничо-добувної галузі.

Команди 16 підприємств металургійної і гірничодобувної промисловості України (більше 250 спортсменів), розділившись на дві підгрупи (6 підприємств у першій і 10 підприємств у другій), мірялися силами в баскетболі, шахах, шашках та дартсі.
Після проходження всіма учасниками мандатної комісії, перший заступник голови Центральної ради ПМГУ, заступник голови ВФСТ «Україна», голова ЦФСК «Металург» Валерій Гавриленко відкрив ювілейну спартакіаду.

Продовжили позитивною інформацією про успіхи збірної ПМГУ на ХХVІ Всеукраїнській міжгалузевій спартакіаді трудящих промислової сфери та транспорту, зачитали вітальні адреси від президента НОК України та голови ФПУ. Обговорили дотримання санітарно-епідеміологічних правил при проведенні змагань. Після жеребкування команди з шахів, шашок та баскетболу вирушили на свої ігрові майданчики.

Першими комплекти нагород розіграли шахісти. Зустрічі проводилися в міському шаховому клубі, в них брали участь 38 осіб (13 команд).

У підсумку командні результати виглядали наступним чином. У першій підгрупі перше місце – у шахістів Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча, на другому місці – шахісти Північного гірничо-збагачувального комбінату, на третьому – «Запоріжсталі». У другій підгрупі «золото» забрала команда Запорізького залізорудного комбінату, «срібло» – «Інтерпайп Ніко-Тьюб», «бронзу» – Нікопольський завод феросплавів.

Динамічні шашкові баталії зібрали 45 осіб (15 команд). У першій групі перемогли спортсмени «Запоріжсталі», ММК ім. Ілліча дісталося срібло, а бронза – представникам АрселорМіттал Кривий Ріг. У другій групі традиційно лідерство втримала команда Запорізького залізорудного комбінату, на другій сходинці п'єдесталу розташувалися їхні колеги з Криворізького залізорудного комбінату, на третій (досить несподівано) – шашкісти «Запоріжвогнетрив».

Незважаючи на дебют нового виду спорту, дартс викликав неабиякий інтерес. Серед учасників були як «професіонали», так і початківці, але задоволення від змагань отримали всі! Адже для участі в цьому виді спорту не потрібно особливих фізичних здібностей і виснажливих тренувань. До того ж, часто на результати впливає «пані удача». В підсумку одноденного турніру в першій групі чемпіонкою стала команда «АрселорМіттал Кривий Ріг», на другому місці – «Азовсталь», на третьому – Південний ГЗК. Найвлучнішими у другій групі підприємств виявились спортсмени Інгулецького ГЗК, друге місце – у Авдіївського КХЗ, третє – у Центрального ГЗК.

Найбільш напружені баталії відбувалися в баскетболі. Глядачів до останньої миті тримало в напрузі змагання команд Південного ГЗК і «Азовсталі». Завдяки вольовим якостям останнім вдалося «вирвати» кінцівку матчу і завоювати бронзу. У фіналі за золото команда «Запоріжсталі» обіграла баскетболістів «АрселорМіттал». У фіналі другої групи всього на два очка розійшлися в рахунку постійні суперники – збірні Інгулецького і Центрального гірничо-збагачувальних комбінатів. Більш наполегливими виявилися баскетболісти Інгулецького ГЗК. Набір бронзи відвезли з собою коксохіміки з Авдіївки.

За результатами всіх ігор (з урахуванням всіх залікових видів спорту) вийшли такі підсумки:

У першій групі підприємств на першому місці – «Запоріжсталь», на другому – ММК ім. Ілліча, на третьому – «АрселорМіттал Кривий Ріг».

У другій групі трійка лідерів виглядає таким чином: перше місце – Запорізький ЗРК, друге і третє місця – «Інтерпайп Ніко-Тьюб» та Криворізький ЗРК.

Усі переможці та призери Всеукраїнської Спартакіади отримали кубки, медалі та почесні грамоти.

Змагання відбулися із дотриманням усіх протиепідеміологічних вимог, дотримання соціальної дистанції, застосування засобів індивідуального захисту, доступність дезінфекторів тощо.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux