• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Марина Попатенко взяла участь в V Міжнародному Молодіжному форумі Ініціативи ЄС «Східне партнерство»
опубліковано 23 листопада 2021 року о 15:08

У вівторок, 23 листопада заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко долучилась до V Молодіжного форуму Ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Метою форуму є об'єднати молодь, молодіжних працівників та політиків, та обговорити ключові досягнення, виклики та можливості для участі молоді в контексті пріоритетів Ініціативи «Східне партнерство» на період після 2020 року. Захід відбувається онлайн 23-24 листопада як супутній захід майбутнього саміту Східного партнерства в Брюсселі 15 грудня 2021 року.

У V Міжнародному Молодіжному форумі Ініціативи ЄС «Східне партнерство» також взяли участь: Ніка Бахсоліані, член Бюро Консультативної ради Ради Європи з питань молоді, Фархад Гаджієв, заступник Міністра молоді та спорту Азербайджанської Республіки, Долорес Корес, директор Урядового офісу у справах молоді(Словенія), Лоуренс Мередит, директор східного сусідства та інституційної розбудови ЄС, Генеральний директорат з питань сусідства та переговорів про розширення, Європейська комісія, Міха Зупанчич, президент Словенської національної молодіжної ради, Шорена Ціцагі, виконуюча обов’язки керівника відділу міжнародних зв’язків з Міністерства культури, спорту та молоді Грузії.

Марина Попатенко наголосила, що участь молоді – головне завдання роботи у молодіжній політиці, а також підсумувала 2021 рік, розповівши про Національну молодіжну стратегію 2030 та прийняття нової державної програми «Молодь України» на 2021-2025 роки.

«Метою Програми є посилення участі молоді в житті суспільства. Таким чином, наш основний фокус та ресурси на наступні 5 років будуть спрямовані на розробку та впровадження нових інструментів участі молоді, інформування молоді про існуючі механізми та запуск нових форматів співпраці та взаємодії», - зазначила Марина Попатенко.  

Заступниця Міністра також інформувала про прийняття нового Закону «Про основні принципи молодіжної політики», правові основи для реформування молодіжної політики та створення нових інструментів та механізмів підтримки участі молоді. 

«Відповідно до закону буде створено Український молодіжний фонд. Йдеться не лише про створення нової державної інституції, а в першу чергу про створення нової системи реалізації молодіжної політики в Україні та підтримку молодіжних ініціатив. Крім того, Фонд зможе виділяти гранти не лише на проекти молодіжних організацій, а й підтримувати розвиток потенціалу цих організацій, що є абсолютно новим підходом для України, і дасть нам можливість зробити їх сильнішими», - підкреслила Марина Попатенко. 

П’ятий Міжнародний Молодіжний форум Ініціативи ЄС «Східне партнерство» під назвою «Участь молоді в демократичних процесах» проводить Офіс президента Словенії в Раді Європейського Союзу у співпраці з Європейською комісією, Європейською службою зовнішніх дій та Ресурсним центром SALTO EECA. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux