• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Марина Попатенко зустрілася з представниками проєкту Європейського Союзу «EU4Youth підприємництво та працевлаштування»
опубліковано 30 березня 2022 року о 13:51

28 березня в онлайн форматі відбулася зустріч заступниці Міністра молоді та спорту Марини Попатенко з представниками проєкту Європейського Союзу «EU4Youth підприємництво та працевлаштування» заради об’єднання зусиль та допомоги молодим українцям в питаннях працевлаштування та підприємництва.

Участь у зустрічі також взяли представники Мінмолодьспорту, громадської організації «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», голова ради фонду Президента з підтримки освіти, науки та спорту, керівник платформи «Співдія» Ірина Тулякова.

Під час зустрічі Марина Попатенко зазначила про поточну ситуацію у сфері молодіжної політики, роботу Міністерства у воєнний час, а також наголосила на важливості визначення таких пріоритетів, які допоможуть молодим людям в умовах війни.

«Хочу наголосити на тому, що наше бачення в тому, щоб допомогти молоді в питанні працевлаштуванню та підприємництва, але в тих умовах, в яких ми працюємо зараз - в умовах війни. Коли мільйони українців залишили свої домівки і подалися шукати більш безпечний прихисток, коли вони стали внутрішньо переміщеними особами, коли втратили роботу – втратили все! – зазначила Марина Попатенко. Тому наша співпраця повинна зосереджуватися на швидкій та конкретній допомозі: допомога молодим підприємцям зберегти свій бізнес задля розвитку економіки України, працевлаштування молоді в умовах війни, консультування молоді та підприємців для вирішення їхніх актуальних питань. Ми глибоко переконані, що такі дії додадуть нам більше сил для боротьби проти росії на всіх фронтах, зокрема економічному.

У цьому процесі нам може допомогти впровадження платформи «Співдія», яку під час зустрічі презентувала Ірина Тулякова.

«Співдія» – офіційна платформа країни, яка створена активною молоддю разом із Координаційним штабом з гуманітарних і соціальних питань Офісу Президента України для збору потреб та оперативної допомоги цивільному населенню. В рамках платформи планується реалізація великого компоненту, спрямованого на підтримку молодих підприємців, консультування молоді та бізнесу, створення нових робочих місць.

Платформа координується за підтримки Офісу Президента України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Благодійного фонду «Повір у себе» та підтримується програмою «Мріємо та діємо» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, що реалізується IREX.

Зі свого боку, представники проєкту Європейського Союзу «EU4Youth підприємництво та працевлаштування» висловили готовність спільно з Міністерством напрацювати та започаткувати швидкі рішення і ініціативи, спрямовані на працевлаштування молоді та розвиток молодіжного підприємництва.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux