• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Заступниця Міністра молоді та спорту Марина Попатенко взяла участь у роботі Урядової делегації в Комітеті ООН про права дитини
опубліковано 01 вересня 2022 року о 11:57

30–31 серпня у Женеві українська делегація, до якої увійшла заступниця Міністра молоді та спорту Марина Попатенко, звітувала про виконання Конвенції ООН про права дитини. 

Упродовж двох днів дії та рішення Уряду України оцінювалися Комітетом ООН з прав дитини на предмет їх відповідності правам та найкращим інтересам дітей.  

У своєму вступному слові українська делегація наголосила на тому, що через повномасштабне військове вторгнення російської федерації Україна не може повною мірою забезпечити права українських громадян, в тому числі дітей. Водночас Президент України Володимир Зеленський разом з Урядом на чолі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем роблять усе можливе, аби захистити громадян України, надати їм максимальну підтримку.

Заступниця Міністра Марина Попатенко у своєму виступі висвітлила питання переліку прав, які отримують дитячі громадські об’єднання відповідно до чинного законодавства України; щодо участі дітей та молоді у формуванні молодіжної політики та реалізації молодіжної роботи за допомогою різних форм залучення; сприяння ефективному функціонуванню дитячих громадських організацій; реалізації права громадян на заняття фізичною культурою і спортом. 

«У зв’язку з війною в Україні чимало дітей втратило домівки та були вимушені адаптуватися до нових умов життя. Попри складну безпекову ситуацію продовження програм для підтримки дітей стає нашим фронтом і важливою місію для більшості дорослих. Знаходження дітей у колі друзів та однолітків, віртуальне спілкування дає їм розуміння того, що в їхньому житті залишилося місце чомусь сталому та звичному, але не менш важливою є інтеграція в тимчасових місцях проживання. Саме тому за дорученням Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта ми зосереджуємо свою роботу над створенням додаткових можливостей та умов для організації роботи з дітьми, зокрема з метою підтримки розвитку неформальної освіти серед дітей, забезпечення психологічної адаптації під час війни та післявоєнний період», — сказала у своєму виступі заступниця Міністра.  

Для цього в Україні за підтримки ЮНІСЕФ, команд благодійного фонду «СпівДія» та Мінмолодьспорту стартував проєкт «СпівДія заради дітей», програму реагування «СПІЛЬНО».  

Марина Попатенко наголосила на тому, що, попри війну, в Україні продовжує працювати мережа  дитячо-юнацьких спортивних шкіл, на сьогодні здійснюють свою діяльність Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та центри в усіх областях України. Вони розвивають здібності вихованців в обраному виді спорту, створюють умови для виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортивного резерву для збірних команд України.  

Довідково:   

Конвенція ООН про права дитини ратифікована Україною в 1991 році. Це означає, що Україна взяла на себе зобов’язання щодо забезпечення та захисту прав та найкращих інтересів дітей: у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, юстиції тощо. Комітет ООН з прав дитини здійснює моніторинг додержання прав дітей у кожній країні-стороні Конвенції, а також періодично оцінює ситуацію та надає відповідні рекомендації. Зазначені рекомендації повинні бути виконані державою до наступного звітування.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux