• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Азербайджан продовжить підтримувати Україну у молодіжній та спортивній сферах
опубліковано 04 липня 2024 року о 14:44

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні, Його Високоповажністю Сеймуром Гурбан оглу Мардалієвим. Зустріч відбулася 3 липня у стінах Мінмолодьспорту.

Матвій Бідний висловив вдячність уряду Азербайджану за підтримку України. Він подякував за допомогу українцям, які змушені були покинути країну через повномасштабне вторгнення росії. Особливу подяку він висловив за солідарність азербайджанської спортивної спільноти.

Очільник Мінмолодьспорту зазначив, що з початку війни було пошкоджено 518 об'єктів спортивної інфраструктури, серед яких - 15 олімпійських баз, 102 об’єкти зруйновані повністю, а 416 - мають значні пошкодження. Під обстріл потрапили також 44 молодіжні центри, а 64 залишилися на тимчасово окупованих росією територіях.

Під час зустрічі очільник Мінмолодьспорту розповів про комунікаційну кампанію The Will to Win, яка супроводжує участь України в Олімпійських іграх 2024 року у Парижі. Також Матвій Бідний запросив офіційний осіб Азербайджанської Республіки відвідати Український Дім «Volia Space», який працюватиме у Парижі під час проведення Олімпійських ігор. Заступниця міністра з питань європейської інтеграції Вікторія Рясна зауважила, що «Volia Space» стане головним представництвом України на Олімпійських іграх та місцем, де усі бажаючі зможуть відчути українську Волю до перемоги.

Матвій Бідний висловив сподівання на підтримку Азербайджану у післявоєнній відбудові спортивної та молодіжної інфраструктури. Він також подякував за можливість тренувань українських спортсменів в Азербайджані, що дозволило їм продовжувати підготовку до змагань, зокрема до майбутніх Олімпійських ігор. 

Надзвичайний і Повноважний Посол наголосив, що Азербайджан планує реалізовувати низку проєктів із відбудови цивільних обʼєктів в Україні, а також надав спеціальний автомобіль для гуманітарного розмінування.

Заступник міністра з питань молодіжної політики Андрій Чесноков розповів, що навіть під час війни розвиток молодіжної інфраструктури залишається пріоритетом Мінмолодьспорту. 

На зустрічі окремо підкреслили зусилля України в антидопінговій діяльності. Матвій Бідний розповів про оновлення законодавства, завершення процедур формування антидопінгової інфраструктури, а також про ініціативу створення інституту антидопінгового Омбудсмана.

На завершення Матвій Бідний висловив зацікавленість у отриманні експертної та технічної допомоги від Азербайджану у впровадженні реформ та відновленні інфраструктури. Він подякував Надзвичайному і Повноважному Послу за візит та висловив сподівання на зміцнення відносин між країнами.

З боку Мінмолодьспорту у зустрічі взяли участь також Наталія Радчук - начальниця управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, а також Сергій Биков - заступник начальника управління стратегічного планування та комунікацій.

Ця зустріч стала ще одним кроком до зміцнення співпраці між Україною та Азербайджаном у спортивній та молодіжній сферах.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux