• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Матвій Бідний: «Паралімпійці знову здивували світ феноменальними результатами»
опубліковано 09 вересня 2024 року о 17:28

Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний відзначив, що паралімпійська збірна України показала надзвичайні результати на змаганнях у Парижі, здобувши 82 медалі, з яких 22 золоті. На цьому він акцентував увагу під час ефіру Національного телемарафону «Єдині новини».

«Ми вкотре здивували світ. Наші паралімпійці продемонстрували неймовірну волю до перемоги та підняли український прапор на міжнародній арені. Ці результати – командна робота тренерів, спортсменів та Національного комітету спорту осіб з інвалідністю», – зазначив Бідний.

Очільник міністерства наголосив, що досягнення українських спортсменів стали можливими завдяки системній підготовці, а також, завдяки героїзму воїнів, які боронять Україну. «Ми працюємо, щоб і надалі Україна залишалася сильною спортивною державою», – додав він.

Підтримка та розвиток адаптивного спорту

Окремо Матвій Бідний зосередив увагу на важливості створення умов для розвитку адаптивного спорту в Україні. Він підкреслив, що значна кількість українських ветеранів продовжують спортивну кар'єру, навіть після важких поранень. Як приклад, він навів історії паралімпійців Дмитра Мельника та Євгена Корінця.

«Дмитро Мельник служив у Збройних силах України, і отримавши поранення, разом з національною збірною з волейболу сидячи, брав участь у Паралімпійських іграх. Євген Корінець добровільно вступив до лав ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення росії і воював на бахмутському напрямку, де й отримав поранення, внаслідок якого втратив ногу, але успішно брав участь у Паралімпійських іграх», – розповів міністр.

«Ми вже започаткували проєкти, які допомагають нашим ветеранам займатися адаптивним спортом. Створюємо адаптивні дисципліни у різних видах спорту та розширюємо базу адаптивних клубів для ветеранів. Це допоможе їм повернутися до повноцінного життя», – додав Матвій Бідний.

Тренувальні бази та нові проєкти

У зв'язку з втратою Національного центру паралімпійської підготовки в Євпаторії після анексії Криму, міністр зазначив, що головною тренувальною базою для паралімпійців наразі є Західний реабілітаційно-спортивний центр. Він додав, що будівництво нових об'єктів інфраструктури під час повномасштабної війни є надто ризикованим.

«Ми повернемо всі наші спортивні об’єкти після перемоги. Сьогодні ми сфокусовані на створенні умов для підготовки паралімпійців та ветеранів на наявних обʼєктах», – сказав він.

Рівні винагороди для паралімпійців та олімпійців

Під час ефіру Міністр також підтвердив, що паралімпійці отримають такі самі винагороди, як і олімпійці. «Ми вже готуємо необхідні накази. Виплати відбудуться найближчим часом».

Системна підтримка українських атлетів, зокрема й паралімпійців, допоможе сформувати реальну безбарʼєрність.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux