• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Стійкість попри виклики: Матвій Бідний на Всеукраїнському заході «Молодвіж»
опубліковано 09 вересня 2024 року о 15:48

7 вересня очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний звернувся до учасників й учасниць сьомого Всеукраїнського заходу «Молодвіж» під час панельної дискусії про сталість молодіжних проєктів. 

«Щодня українці демонструють надзвичайну стійкість, і цей захід теж став можливим завдяки силі кожного з вас. Тих, хто попри щоденні обстріли, втрати та виклики, не опускає руки та знаходить сили рухатися далі. Дякую вам за ваші енергію та національний внесок у наближення перемоги, який роблять сотні тисяч молодих українок та українців щодня. Усі наші зусилля зараз, політика Президента, Уряду та робота Мінмолодьспорту спрямовані на підтримку та створення можливостей для молоді розвиватися, творити, продовжувати мріяти та реалізовувати свої ініціативи в Україні навіть в умовах повномасштабної війни», — наголосив Міністр молоді та спорту. 

Також Матвій Бідний розповів молодим людям про нову державну програму «Молодь України на 2026-2030 роки»: «Спільно з вами напрацюємо нові пріоритети державної молодіжної політики. Про що буде молодіжна політика 2030 — залежить від вас. Ми прагнемо, щоб Україна була країною можливостей для молоді, щоб ті, хто виїхав, тримали звʼязок з тими, хто тут, та  бачили і відчували свій шлях повернення додому. Ми також повинні враховувати особливі потреби молодих ветеранів, а також тих, хто вимушено залишив свої рідні місця. Розраховую на вашу включеність в цей процес. Без сумніву, нашим гаслом може бути слоган Львова — молодіжної столиці Європи 2025: «Нелегко, але рухайся»». 

Програма заходу «Молодвіж» обʼєднала 83 спікерів: військових, громадських активістів, політиків, журналістів, лідерів думок. Учасники почують соло-виступ колишнього міністра економіки Павла Шеремети “Економіка простими словами: Dos and Don`ts”. Про те, як не стати заручниками історії розповість релігієзнавець і громадський діяч Мирослав Маринович. Про дипломатію дискутуватимуть з колишнім міністром закордонних справ Павлом Клімкіним. На гостей також чекатиме соло-виступ про жіноче лідерство від інтерв’юерки ютуб-каналу Ukraïner Q Юлії Тимошенко. Завершиться дискусійний блок програми розмовою про технології під час війни з Сергієм Стерненком та Меланією Подоляк. Також на території заходу є можливість відвідати активності від 50 молодіжних громадських організацій з різних куточків України. 

Сьомий Молодвіж присвячений памʼяті організаторці заходу Ярини Базилевич та її сімʼї: матері Євгенії, сестрам Дарії та Емілії, які загинули 4 вересня від російської ракети. Також скасували вечірній блок, а натомість проведуть Вечір пам’яті. Ця ініціатива стане можливістю для всіх, хто знав загиблих, поділитися спогадами та вшанувати їхню пам’ять. 

Захід проводиться за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту командою МолоДвіжЦентру з мережі молодіжних просторів ТВОРИ! та активною молоддю.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux