• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінмолодьспорту презентувало напрацювання цифровізації українського спорту
опубліковано 20 вересня 2021 року о 20:14

17 вересня під час заходу-презентації заступник Міністра молоді та спорту України з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Віталій Лавров підсумував рік співпраці Міністерства з Українським фондом стартапів.

«Цей рік був особливим для спортивної індустрії – рік діджиталізації і нових можливостей. Україна - одна з перших країн в Європі, яка визнала кіберспорт офіційним видом спорту та на урядовому рівні дала поштовх для розвитку великої, сучасної індустрії», – розповів Віталій Лавров.

Презентацію розділили на два тематичних блоки. У першому обговорили стартап екосистему у галузі спорту. 

Засновниця та директорка I.S.E. Corporate Accelerator Олена Малицька розповіла про можливості для стартапів у програмі акселерації «Спортивний трек».

Керівниця ГО «Sport Tech Hub UA» Олена Пшенична розповіла про можливості для стартапів, які може надати ця громадська організація, а також наголосила, що ріст кількості успішних спортивних стартапів буде приваблювати інвестиції від спортивних зірок, міжнародних фондів та інституцій.

Представник Міністерство цифрової трансформації України, експерт з інвестицій, інновацій та стартапів Антон Мельник відзначив вагомі кроки, які зроблені для розвитку спортивної стартап-екосистеми України.

Другий блок присвятили кіберспорту. Минулоріч його визнали офіційним видом спорту в Україні, а міжнародний технологічний холдинг TECHIIA та Міністерство цифрової трансформації підписали меморандум про його подальший розвиток. Techiia holding став ініціатором започаткування громадського і державного діалогу щодо розвитку кіберспорту як потужного драйверу України на світовій арені та вагомого чинника гармонійного розвитку дітей та молоді всередині країни. Директорка з комунікацій холдингу TECHIIA Маріанна Коніна розповіла про діяльність компанії та зацікавленість у розвитку кіберспорту.

Президент Національної федерації електронного спорту України Іван Данішевський розповів про сучасний стан індустрії кіберспорту та її перспективи для економіки України. А засновниця та директорка Інституту конструктивної журналістики та нових медіа Ксенія Бушкина презентувала проєкт аналітичного дослідження  кіберспорту в Україні, яке зараз проводить Інститут.

«Спортивні технології в Україні вже розвиваються, далі – рух вперед, масштабування та диверсифікація проєктів, виведення нашої держави у перелік вагомих світових гравців прогресивної спортивної спільноти», – наголосив Віталій Лавров.

Організатори заходу: Міністерство молоді та спорту України, Ukrainian Startup Fund, компанія PMHUB.

Партнери: Parimatch Tech, Акселератор I.S.E., MostMedia та MostVideo.TV, Спорт для всіх, TECHIIA Holding, група компаній Vinos de la Luz.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux