• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінмолодьспорту вітає перших переможців оновленого конкурсу програми ЄС «Еразмус+»
опубліковано 03 жовтня 2024 року о 17:36

Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний привітав переможців – координаторів перших проєктів, ініційованих українськими молодіжними та спортивними організаціями, які були підтримані Європейською Комісією у рамках  програми «Еразмус+».

«У 2024 році в межах цієї програми Європейського Союзу було відібрано по три проєкти з України  для розбудови потенціалу у сферах молоді та спорту. Хоч Україна поки не є повноправною учасницею програми «Еразмус+», завдяки наполегливій роботі команди Мінмолодьспорту упродовж двох років, нам вдалося переконати Європейську Комісію відкрити важливі для вітчизняного громадського сектору напрями із розбудови потенціалу у сферах молоді та спорту для подання заявок безпосередньо українськими громадськими організаціями», – наголосив він.

Підтримку, зокрема, здобули ініціативи громадських об’єднань «Молодь. Наука. Спорт. Здоровий Рух України»(проєкти «DP5YOU - Digital Platform of Knowledge and Skills Development for Youth Working with Child Migrants and Refugees at European Level» та «TEAM–EU–UA– Developmentof Team Spirit for the Implementation and Incorporation of EU Values in Ukraine»), «Резонанс» (проєкт «CivicArt - Capacity-Building for Art-Based Civic Education»), Центр розвитку «Пангея Ультіма» (проєкт «Countryside Studio - Countryside studio - rural youth empowerment and heritage promotion»), «Shakhtar Social» (проєкт «Pace for Health – Interactive football programme for physical development of internally displaced children»), Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос» (проєкт «Beyond gender – Breaking stereotypes through sport»).

Мінмолодьспорт став партнером у реалізації одного з підтриманих проєктів у молодіжній сфері. 

«Програма «Еразмус+» на сьогодні є однією з найбільших можливостей для отримання фінансової підтримки українськими громадськими організаціями, які можуть здобути підтримку від Єврокомісії на розвиток своєї інституційної спроможності і потенціалу у обсязі до 400 тисяч євро. Мінмолодьспорт активно працював із партнерами, а також вітчизняним громадянським суспільством, аби якомога більша кількість громадських організацій ініціювали власні проєкти у рамках конкурсів програми», – наголосив заступник Міністра Андрій Чесноков.

У межах конкурсу українські організації скористаються досвідом європейських партнерів, впроваджуватимуть успішні практики у сфері роботи з молоддю для розбудови України як майбутньої держави-члена ЄС, розвинуть свій потенціал для посилення інтернаціоналізації, а також сприятимуть залученню громад до спорту, фізичної активності та волонтерської діяльності. Проєкти також працюватимуть на подолання викликів та наслідків російської агресії проти Україні.

Відібрані для фінансування проєкти будуть реалізовуватися спільно з 13 партнерами з 8 країн (Грузія, Іспанія, Латвія, Литва, Молдова, Німеччина, Польща, Португалія).

«Еразмус+» – це програма Європейського Союзу, яка через підтримку навчання впродовж життя працює задля освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян Європейського Союзу та поза його межами у сферах освіти, професійної підготовки, молоді і спорту. Програма «Еразмус+» підтримує навчальну мобільність, проєкти і партнерства співпраці організацій, розвиток політики та співробітництва. Програма відкрила безліч можливостей для всіх груп населення та різних типів організацій з України в межах близько 40 конкурсів.

Координатор програми в Україні - Національний Еразмус+ офіс в Україні, сайт та сторінка у мережі Facebook.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux