• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
На Донеччині відбулась Всеукраїнська акція "Покрова Героїв"
опубліковано 16 жовтня 2019 року о 14:09


Організаторами заходу виступили Міністерство молоді та спорту України і Управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації.

Участь у заході взяло близько 70 молодих осіб з усієї України.

Перший день акції розпочався із відвідування Національного природного парку «Святі Гори» м. Святогірськ та завершився панельною дискусією «Перспективи розвитку державної політики у сфері національно-патріотичного виховання, як основи консолідації суспільства навколо ідей спільного майбутнього, захисту територіальної цілісності України».

Начальник відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Микола Ляхович розповів про перспективи розвитку національно-патріотичного виховання та презентував проєкт календарного плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді на 2020 рік.

13 жовтня учасники акції відвідали Меморіал «Скорботний янгол» у с. Пришиб Слов’янського району. На цьому місці 6 червня 2014 року, о 17 годині 12 хвилин, в районі міста Слов’янськ було збито військовий літак Ан-30Б бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України, що призвело до загибелі українських пілотів, які відвели підбитий літак від села. Учасники вшанували пам’ять загиблих покладанням квітів до меморіалу.

Також учасники зустрілись із педагогічним та учнівським колективом Світлодарського НВК «ЗШ І-ст № 8-гімназія» Світлодарської міської ради Донецької області та ознайомились з роботою в напрямку національно-патріотичного виховання в місті, яке знаходиться за 20 км від лінії розмежування. Нагадаємо, що Світлодарськ ще недавно потрапив під обстріли бойовиків, один зі снарядів впав на території школи, де в той час проходили уроки, але, на щастя, ніхто не постраждав.

У м. Бахмут учасники відвідали коледж транспортної інфраструктури, що розташований у приміщенні колишньої повітової ради, де в листопаді 1917 року було вперше піднято синьо-жовтий стяг. У 2015 році, під час першого всеукраїнського національно-патріотичного заходу Мінмолодьспорту «Покрова Героїв», на приміщені було встановлено відповідну табличку і поруч встановлено флагшток.

Завершився день поїздкою у місто Слов’яськ пішою екскурсією «Місто, з якого почалася війна!».

14 жовтня учасники долучились до обласних заходів, присвячених Дню Захисника України у м. Краматорськ, та відвідали Музей спротиву українського Донбасу окупаційним режимам – «Дружківська катівня».

Відвідали молодіжний центр «Вільна хата» у м. Краматорськ, де ознайомились із діяльністю центру у сфері національно-патріотичного виховання.

Учасники акції, зможуть використовувати здобуті знання при плануванні своїх заходів та поширювати здобуті навички серед молоді з метою поширення ідей консолідації українського суспільства навколо ідей спільного майбутнього, захисту територіальної цілісності України серед населення, зокрема молоді.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux