• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Завершилася програма особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець» у м. Дніпрі
опубліковано 16 жовтня 2019 року о 14:18


Організаторами виступили Міністерство молоді та спорту України, Українська академія лідерства, за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI).

Протягом дев'яти днів молодь віком від 18 до 25 років розвивала навички відповідального лідерства та підвищувала рівень громадянської активності.

Регіональний етап є продовженням національного етапу програми особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець», що проходить другий рік поспіль у м. Києві. За цей час випускниками програми стали 200 молодих осіб, які й ініціювали проведення подібного заходу у своєму місті. Дніпро стало третім містом, що продовжує марафон державотворців. Загалом проведення регіонального етапу програми відбудеться в чотирнадцяти містах України.

Регіональний координатор програми «Державотворець» у м. Дніпрі Генріх Матухно зазначив, що подібні можливості дуже корисні для молоді, оскільки дають змогу не тільки орієнтуватися в державотворчих процесах, а й отримати дуже цінні практичні знання, що знадобляться в подальшій професійній діяльності: «Наразі проходить регіональний етап програми, учасниками якої стали 25 юнаків і дівчат. Вона складається з освітнього, практичного та інформаційного блоків, що знайомлять учасників з функціонуванням державної влади, органів місцевого самоврядування, бізнесу, громадського сектору. Словом, як усі ці процеси впливають на державотворення».

Під час програми учасники прослухали лекції від понад двадцяти спікерів, які досягли успіхів у сфері державного та громадського секторів, ЗМІ та бізнесу, обговорили низку питань, починаючи від особливостей функціонування органів публічної влади та ведення бізнесу в Україні, завершуючи використанням практичних інструментів протидії корупції та захисту результатів виборів. Також мали змогу ознайомитися з роботою Ситуаційного центру, зустрітися з представниками молодіжної ради Дніпра та інших підрозділів муніципалітету, відвідати Бібліотеку імені Джона Маккейна, Дніпропетровську обласну державну адміністрацію, Головне управління Національної поліції України в Дніпропетровській області, телеканал D 1.

Завершилася програма Днем управління, під час якого молодь мала можливість пройти стажування з топ-керівниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, міжнародних інституцій, засобів масової інформації, бізнес-компаній, громадських об’єднань.

Зокрема з молоддю зустрівся секретар міської ради Олександр Санжара. Представник мерії з-поміж іншого розповів юнакам і дівчатам про структуру муніципалітету, бюджетні процеси та організаційні процедури: «Дніпровська міська рада залюбки підтримала проведення Дня управління у стінах мерії для учасників регіонального етапу програми особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець». Ми цілком відкриті для молоді. Сподіваємося, почута інформація стала корисною для вас».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux