• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Проведено Всеукраїнський форум «Молодіжні центри в Україні: кращі практики роботи з молоддю в умовах війни»
опубліковано 29 листопада 2023 року о 16:17

З 26 по 28 листопада у м. Києві відбувся Всеукраїнський форум «Молодіжні центри в Україні: кращі практики роботи з молоддю в умовах війни».

Ця подія об’єднала працівників і працівниць молодіжних центрів та просторів з різних куточків України. Учасники були поінформовані про можливості підвищення спроможностей, якості діяльності та доступності молодіжної інфраструктури.

У вітальному слові очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний зазначив: «З початку війни в Україні перед молоддю постали надскладні виклики. Важлива роль з відбудови країни належить саме молоді, роль якої важко переоцінити, адже саме молодь першою проявила ініціативу та стала на захист України та прав людини у боротьбі з загарбником. Я щиро пишаюсь нашою свідомою молоддю, яка вистояла, згуртувалася, дає відсіч ворогу та захищає демократичні цінності, і дякую вам за те, що в цей не простий дня нашої крани час, ви стали нашими надійними партнерами та кожен день фокусуєте свою увагу на найголовнішому – наближенні перемоги».

Також, у відкритті Форуму взяв участь заступник Міністра молоді та спору України Владислав Яцук, який наголосив, на значущості молодіжних центрів, оскільки саме молодіжні центри на початку повномасштабного вторгнення якнайшвидше переорієнтували свою діяльність до життєвих потреб молоді та виступили осередками, які сприяли набуттю громадських компетентностей молодими людьми з метою наближення нашої перемоги.

У рамках Форуму проводились панельні дискусії на актуальні теми у сфері молодіжної роботи, презентації програм та інструментів роботи з молоддю, спільні воркшопи та нетворкінги щодо перспективи розвитку молодіжних центрів та просторів, організаційно-правового, методичного та інформаційного забезпечення діяльності молодіжних центрів.

Загалом, вдалось обговорити виклики та кращі практики щодо питань адаптації діяльності молодіжних центрів у процесах реагування на кризові ситуації спричинених війною; майбутню програмну діяльність молодіжних центрів та просторів в умовах війни і в процесі відбудови держави.

Форум реалізовано Міністерством молоді та спорту України, Всеукраїнським молодіжним центром у партнерстві з громадською організацією YouthUp та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за підтримки Європейського Союзу та Німецького банку розвитку KfW разом із програмою USAID «Мріємо та діємо», що впроваджується IREX та за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку USAID Ukraine.







Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux